Netradičný postup zvolil 25-ročný slovenský huslista Filip Jančík. Talentovaný virtuóz najprv zbieral ódy na svoje umenie po celom svete a až teraz sa vracia na rodnú hrudu, aby sériou piatich koncertov ukázal Slovákom, že populárna a orchestrálna hudba dokážu nájsť spoločný prienik. Pripravte sa na energické vystúpenia plné svetiel a známych melódií.

Aj s husľami sa dajú robiť husárske kúsky. O tom už Filip Jančík presvedčil poslucháčov vo viac ako  pätnástich krajinách sveta, medzi ktorými sú prestížne sály v USA, Rusku, Fínsku, Švédsku či Singapure. Obzvlášť vyčnieva dvojnásobné pozvanie do Kuvajtského národného divadla či nedávne vystúpenie v priestoroch Dánskeho národného rozhlasu. Nižšie si môžete pozrieť, ako najmä mladých Dánov nadchlo počúvanie už notoricky známych hitov v orchestrálnych, no stále dynamických aranžmánoch.


Svetové hity aj známe filmové melódie

V repertoári Filipa Jančíka možno nájsť okrem známych hitov ako Something Just Like This od Chainsmokers a Coldplay alebo Animals skupiny Maroon 5 aj množstvo filmovej hudby najmä velikána Hansa Zimmera. V doposiaľ nepočutej verzii tak aj slovenskí fanúšikovia budú mať možnosť počuť skladby zo snímok Kung Fu Panda, Počiatok, Pearl Harbor, ale aj trilógií Indiana Jones, Piráti Karibiku a Terminátor, a tiež aj legendárnej ságy Hviezdne vojny.


Mladého Slováka žijúceho v zahraničí medzičasom vyzdvihlo už množstvo známych hviezd veľkého formátu. V roku 2015 vystúpil počas otváracieho ceremoniálu Špeciálnych olympijských hier, kde spoločne s Avril Lavigne predstavil hymnu vtedajšieho ročníka s názvom Fly (viac info a video). Začiatkom tohto roka zas hudobníka pred domácim desaťtisícovým davom vychválil Karel Gott počas svojho megakoncertu na Zimnom štadióne O. Nepelu. Mladý hudobník o tom natočil zaujímavé video zo zákulisia.

Hoci si Filip Jančík prešiel už nejakú tú zahraničnú krajinu, na Slovensku je jeho samostatný koncert vzácnosťou a fanúšikom sľubuje unikátny a neopakovateľný zážitok. V piatich slovenských mestách, konkrétne v Trenčíne, Košiciach, Žiline, Kežmarku a Trnave sa v septembri predstaví s osemčlennou medzinárodnou kapelou vyskladanou zo špičkových hudobníkov. V ansámbli tak nebude okrem huslí chýbať ani klavír, violončelo, gitara, bicie, perkusi a pridá sa dokonca i fujara a cimbal. Finálnu koncertnú zostavu sa fanúšikovia dozvedia č​oskoro a s blížiacimi sa dátumami koncertov Filip postupne odhalí aj zaujímavých hostí.

Dovtedy sledujte informácie na jeho oficiálnych stránkach www.filipjancik.com, www.facebook.com/jancikfilip alebo www.instagram.com/FilipJancikOfficial.

Slovenské turné Filipa Jančíka:

14. 9. - Trenčín, Nádvorie Trenčianskeho hradu
18. 9. - Košice, Kasárne Kulturpark
21. 9. - Kežmarok, Drevený artikulárny kostol
23. 9. - Žilina, Mestské divadlo
28. 9. - Trnava, Synagóga Cafe

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: PR / Predpredaj.sk
Foto: archív hudobníka