Ariana Grande je aktuálne jednou z najhorúcejších speváckych hviezd Ameriky. Pre niektorých je novou Selenou Gomez, iní ju odvážnejšie označujú za nasledovníčku Mariah Carey. Kto je toto 21-ročné dievča, ktoré sprevádza raketový hudobný štart a masívna podpora médií?

Ak ste o nej ešte minulý rok nevedeli a v posledných mesiacoch ste možno len započuli niektorý z jej singlov, nie je to nič čudné. Nový miláčik americkej popovej scény totiž prišiel valcovať hitparády akoby sčista-jasna a pomaly sa dostáva aj do uší na európskom kontinente. Ariana Grande svoju umeleckú kariéru totiž začínala ako 13-ročná muzikálová herečka na Broadwayi a neskôr si spravila meno aj v sitcome Victorious a jeho spin-offe Sam & Cat. Tieto dni vás však neobíde jej hudobná činnosť – mladá speváčka s talianskymi koreňmi vydáva svoj druhý album a jej piesne znejú i v slovenskom éteri.

Ariana Grande Zdroj: Facebook.com/arianagrande

Produkt s dokonalým hlasom

Ale poďme pekne od začiatku jej hudobnej cesty, ktorá síce nie je veľmi dlhá, zato však bohatá a dynamická. V roku 2013, počas nakrúcania seriálu Sam & Cat vydala Ariana debutový album Yours Truly. Podarilo sa jej to aj vďaka skúsenej ruke Scootera Brauna, ktorý je považovaný za boha medzi manažérmi v pop music a na výslnie vytiahol aj Justina Biebera. "Ariana je skutočná výhra. Nemusí sa strachovať o nič iné, než o to, aby bola stále sama sebou," vyjadril sa o nej manažér.

Byť sama sebou však v tomto prípade nie je nič, čo by sa priveľmi odlišovalo od bežnej americkej popkultúry. Realita je taká, že Ariana s debutovým albumom zabodovala, no určite jej k tomu dopomohol aj výzor sladkej krásky so sexi stylingom a dobre postavený marketing. Na prvom mieste však stále stoja jej hlasové kvality, pričom so svojimi štyrmi oktávami si starosti naozaj robiť nemusí. Pri spievaní vyzerá, akoby to bola pre ňu tá najľahšia vec na svete a zahanbiť sa nenechá ani pri coververziách. Dôkazom môže byť aj jej podanie Emotions od Mariah Carey.


Ariana má Problem

Druhý album My Everything, ktorý vychádza už zajtra (25.8.) je vysoko očakávaný najmä pre single, ktoré ho uvádzajú na trh. V apríli predstavila Ariana singel Problem a ten okamžite debutoval na tretej priečke amerického rebríčka Billboard Hot 100. Odvtedy sa z neho iba v Amerike predali bezmála tri milióny kusov. Mädliť ruky si môže aj raperka Iggy Azalea, ktorá v singli hosťuje – o pozornosť má aj ona toto leto postarané. 

Pritom nechýbalo veľa a "problémový" hit by nemusel poznať nikto. Ariana istý čas váhala, či ho má na album zaradiť. "Nechcela som mať song Problem na albume. Prestal sa mi páčiť. No potom sme mali stretnutie vo vydavateľstve a počúvali sme hudbu. Keď prišiel na rad Problem, pomyslela som si – čo to so mnou do čerta je?"


Nasledovníkom v úspechu by mal byť aj ďalší letný song Break Free, v ktorom si vďaka producentovi Zeddovi Ariana zaexperimentovala s elektronickou tanečnou hudbou. A o pozornosť sa speváčkin vokál hlási aj v ďalšej spolupráci, tentokrát však len ako výpomoc v skladbe Bang Bang, ktorá je úvodnou piesňou k tretiemu albumu Jessie J.

O spevácku činnosť teda Ariana Grande núdzu nemá a našliapnuté má aj na zaujímavú hudobnú budúcnosť. Síce so silným komerčným podčiarknutím, na dozrievanie v trvácnu hviezdu má však ešte čas. Zatiaľ si snáď vystačí so svojím nepopierateľným speváckym talentom.


Text: Michaela Žureková (zdroj: Complex.com, Vox.com, Wiki)
Foto: Facebook.com/arianagrande

Súvisiaci interpreti: Ariana Grande