Český pesničkár Tomáš Klus a jeho Cílová skupina nedávno ohlásili návrat na koncertné pódiá po plánovanej ročnej pauze a podľa očakávania je o turné veľký záujem. Početnú fanúšikovskú základňu má pesničkár nielen v rodnom Česku, ale aj na Slovensku. Aj preto sa okrem pôvodne avizovaných štyroch koncertov zoznam rozšíril o ďalšie mesto.

V pôvodnom pláne figurovali len mestá Košice, Poprad, Trenčín a Bratislava. V uplynulých dňoch však pribudla aj Žilina, ktorou odštartuje slovenská časť Recyklus Tour už 17. novembra. Turné je akýmsi bilančným poľom pre samotného speváka, ktorý v tento rok v máji oslávil svoje 30. narodeniny.

Veľká časť koncertov je zostavená podľa želania samotných fanúšikov. Takmer až do konca júla mali totiž formou hlasovania na internetovej stránke k turné možnosť vybrať 12 skladieb, ktoré určite na koncertoch odznejú. Okrem nich odznejú aj "srdcovky" kapely a tiež nový singel. Do hlasovania sa zapojilo približne sedemtisíc fanúšikov a pesničky s najväčším počtom hlasov vytvorili základnú časť koncertného playlistu. Z neho bude hudobník vychádzať aj pri zostavovaní výberovky, ktorá by sa mala na trhu objaviť ešte pred Vianocami.

Slovenská časť Recyklus Tour začne v Žiline 17. novembra, pokračovať bude v Poprade (19.11.), Košiciach (21.11.), Trenčíne (22.11.) a turné ukončí 23. novembra koncertom v Bratislave. Čakanie si môžete skrátiť dokumentom Přátelství o nahrávaní albumu Proměnamě (2014) a následnom turné.


Piesne, ktoré vybrali fanúšikovia na internetovej stránke k turné:

Nina z albumu Racek (2011) 
Chybíš mi z albumu Hlavní uzávěr splínu (2009) 
Marie z albumu Cesta do záhu(d)by (2008) 
Napojen z albumu Proměnamě (2014) 
Pocity z albumu Cesta do záhu(d)by (2008) 
Do nebe z albumu Cesta do záhu(d)by (2008) 
Nezapomínej z albumu Proměnamě (2014) 
Sibyla z albumu Racek (2011) 
Noe z albumu Proměnamě (2014) 
Jsem z albumu Proměnamě (2014) 
Až... z albumu Cesta do záhu(d)by (2008) 
Přeju Ti z albumu Anat život není (2015)

Informácie a nové promo fotografie Tomáša Klusa redakcii Hudba.sk poskytla Danka Šoporová z agentúry Access Production. 

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus