Jedno z najvýraznejších nových mien súčasnej popovej scény, anglická speváčka Charli XCX, chystá album, ktorý by pre ňu mohol byť naozaj prelomový. Rozhodla sa však jeho vydanie posunúť o niekoľko mesiacov. Novinka s názvom Sucker sa mala pôvodne dostať do predaja v októbri, napokon však vyjde až na prelome rokov.

Ako Charli XCX informovala na Twitteri, nahrávku napokon uvedie na trh 16. decembra v USA a 26. januára v Európe. "Všetko je v poriadku, nič sa nestalo, album je hotový, no nikto nepredpokladal, že singlu Boom Clap sa bude tak veľmi dariť," napísala Charli XCX a zároveň sa priaznivcom poďakovala za podporu. 

Na štúdiovke sa bude nachádzať aj singel Break the Rules, ktorý spolu s videoklipom zverejnila v auguste. Mesiac po vydaní albumu na Starom kontinente predstaví svoje aktuálne hity spolu s ďalšími skladbami po prvýkrát aj na Slovensku. 27. februára totiž vystúpi v bratislavskej Slovnaft aréne ako predskokanka Katy Perry.


Charli XCX, vlastným menom Charlotte Emma Aitchison, začala písať skladby už ako 14-ročná. Prvý album 14, ktorý však slúžil len na propagáciu a nedostal sa do predaja, vydala v roku 2008. Vlani v apríli sa na trh dostala jej štúdiovka True Romance, no najväčšie úspechy prišli až tento rok. Propagácii jej nových skladieb a albumu Sucker veľmi pomohol hit Fancy od austrálskej raperky Iggy Azalea, v ktorej Charli XCX spieva refrén. Americký magazín Billboard skladbu vďaka hranosti, predajom a počte prehratí videoklipu na Youtube vyhlásil za najväčší hit tohtoročného leta.

Prečítajte si: Toto je dark-popová princezná! Charli XCX sa po ôsmich rokoch dotkla slávy


Zdroj: SITA (Nme.com, archív) Hudba.sk
Foto: Facebook.com/charlixcxmusic

Súvisiaci interpreti: Charli XCX