Britská speváčka a herečka Marianne Faithfull zverejnila skladbu Late Victorian Holocaust. Na piesni spolupracoval aj austrálsky hudobník Nick Cave. Novinka sa bude nachádzať na albume Give My Love To London, ktorý bývalá priateľka Micka Jaggera plánuje vydať 29. septembra.

67-ročná rodáčka z londýnskeho Hampsteadu už z nahrávky predstavila skladbu Sparrows Will Sing, ku ktorej ponúkla aj videoklip. Na piesni sa podieľal Roger Waters známy najmä z legendárnej formácie Pink Floyd. Faithfull okrem nej zverejnila aj skladbu Falling Back, na ktorej spolupracovala s Annou Calvi. Očakávaná štúdiovka bude celkovo obsahovať jedenásť skladieb a okrem už spomínaných mien sa na nej podieľali aj Brian Eno či Adrian Utley z Portishead.

Marianne Faithfull - Late Victorian Holocaust

Marianne Faithfull sa narodila 29. decembra 1946. V 60. rokoch minulého storočia randila so spomínaným spevákom kapely The Rolling Stones Mickom Jaggerom, ktorý jej spolu s gitaristom formácie Keithom Richardsom a bývalým manažérom Andrewom Loogom Oldhamom napísal jej prvý hit As Tears Go By. Debutový album Come My Way vydala v roku 1965 a zatiaľ poslednú nahrávku Horses and High Heels uviedla na trh v januári 2011.

S The Rolling Stones spolupracovala napríklad aj na skladbe Sister Morphine z albumu Sticky Fingers (1971), s Metallicou zas nahrala pieseň The Memory Remains zo štúdiovky ReLoad (1997). Účinkovala vo filmoch ako The Girl on a Motorcycle (1968), Hamlet (1969), Ghost Story (1974), Intimita (2001), Paríž, milujem ťa (2006) alebo Irina Palm (2007).


Tracklist albumu Give My Love To London:

1. Give My Love To London
2. Sparrows Will Sing
3. True Lies
4. Love More Or Less
5. Late Victorian Holocaust
6. The Price Of Love
7. Falling Back
8. Deepwater
9. Mother Wolf
10. Going Home
11. I Get Along Without You Very Well

Zdroj: SITA, Nme.com
Foto: Hedi Slimane - Yves Saint Laurent

Súvisiaci interpreti: Marianne Faithfull