Na udeľovaní prestížnych cien britského hudobného magazínu Q bodovali kapely Muse a Blur či speváčka Emeli Sandé. Škótska hudobníčka si odniesla ocenenie pre najlepšieho sólového interpreta, čím porazila Florence Welch, Dizzeeho Rascala, Adele a Noela Gallaghera.

Za najlepšieho koncertného interpreta vyhlásili anglickú kapelu Blur, ktorá dokázala zvíťaziť v silnej konkurencii spolunominovaných - The Cribs, Radiohead, Brucea Springsteena a The Stone Roses. V ďalšej kategórii - Najlepší interpret súčasnosti sa však už presadiť nedokázala. V nej totiž zvíťazila rocková kapela Muse, ktorá okrem skupiny Blur porazila aj Coldplay, The Stone Roses a Lady Gagu.

Muse - Panic Station (Live)

"Zaznamenali sme ten najúžasnejší rok pre britskú hudbu," uviedol počas slávnostného udeľovania cien šéfredaktor magazínu Q Andrew Harrison. "Naše kapely a naše skladby pretvorili olympiádu a úžasné comebackové šou Blur a Stone Roses ukázali trvajúci pôvab našich milovaných muzikantov," povedal.

Cenu pre nováčika roka si odniesla kapela Django Django, najlepšou skladbou je Ill manors od rappera Plan B, ocenenie Q Idol získal Brandon Flowers zo skupiny The Killers a za najlepší album vyhlásili nahrávku The Bravest Man In The Universe od Bobbyho Womacka

Django Django - Default

Zdroj: SITA
Foto: Muse.mu

Súvisiaci interpreti: Emeli Sandé, Muse