Mladý slovenský spevák Martin Harich odštartoval koncertnú šnúru Nech, počas ktorej fanúšikom predstaví svoj aktuálny rovnomenný album. Finalista druhej série Česko Slovenskej SuperStar sa v rámci koncertnej šnúry so svojou kapelou Musitany Hope zastaví aj v piatich slovenských mestách.

Harich turné odštartoval 19. októbra v Plzni. "Vyšlo to tak prirodzene, že sme začali u našich bratov Čechov. Celkovo sa v Českej republike vyskytujeme oveľa častejšie ako doma, aj keď celkom neviem, či je to dobre alebo zle. Určite však nie sme jediní slovenskí muzikanti, ktorí to takto cítia. Aj napriek tomu, že na Slovensku naša hudba nemá v médiách zďaleka toľko priestoru, koľko v Českej republike, koncerty si vždy užívame plnými dúškami spolu s ľuďmi pod pódiom. Asi to bude tým, že sa Slováci aj tak stále chcú baviť na svoju vlastnú domácu muziku. Čiže, všetci ste pozvaní a tešíme sa na vás," vyhlásil mladý spevák.

Obľúbenejší v Českej republike?

Martin Harich len nedávno absolvoval aj koncert v pražskej Lucerne ako predskokan Thomasa Andersa z Modern Talking. "Zahrať si pred ním bola pre mňa a moju kapelu veľká výzva. Chalani-muzikanti boli úplne v pohode, navyše sme si zahrali pred naplnenou Lucernou, ktorá má sama o sebe nezabudnuteľnú atmosféru. Bál som sa, ako nás ľudia príjmu, pretože išlo o úplne inú vekovú skupinu, ale bol som veľmi príjemne prekvapený," uviedol.

Spevák sa v Prahe predstavil aj v rámci série akustických šou G2 Accoustic Stage. "Odohrali sme špeciálnu verziu nášho koncertného programu v akustickom aranžmáne. Na toto vystúpenie, ktorého záznam sa už čoskoro objaví aj na DVD, sme sa pripravovali takmer pol roka. Zapojili sme vokalistku, akordeón a všetky sample sme nechali doma. Mne osobne je takáto forma čisto od srdca najbližšia. Preto aj na niektorých zastávkach nášho turné zahráme práve v unplugged verzii," dodal Harich.

O popularite mladého hudobníka u našich susedov svedčí aj fakt, že si len nedávno odniesol cenu Legenda Nočního proudu v kategórii Objav roka za rok 2013. 

Termíny slovenských koncertov turné Nech:

25.10. - Bratislava, OC Eurovea
27.10. - Spišská Nová Ves, OC Madaras
09.11. - Prievidza, OC Korzo
15.11. - Liptovský Mikuláš, OC Stop.Shop.
07.12. - Skalica, OC Max


Zdroj: SITA, PR
Fotografie poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show

Súvisiaci interpreti: Martin Harich