"Názov Kráľ je mŕtvy označuje nový album, nové poňatie skladieb, nový zvuk," vysvetľuje titul albumu (K.I.D. = King Is Dead) bubeník Radek Tomášek. Autorsky sa novinka opiera o všetkých členov skupiny a prináša celkom 16 skladieb na dvoch nosičoch. Na prvom je desať nových nahrávok výhradne v angličtine. Štyri z nich boli pretextované do češtiny a tvoria základ bonusového CD.

Dopĺňa ich remix Chrisa Sadlera a skladba Skořicová. Táto pieseň vznikla v spolupráci s Ivou Pazderkovou začiatkom roka na podporu Českého registra darcov krvotvorných buniek IKEM a boli to práve pozitívne ohlasy na túto pieseň, ktoré skupinu inšpirovali k realizácii českých verzií nových skladieb. "Podarilo sa nám posunúť o postatný kus ďalej, čo sa týka pesničiek i zvukovo. Za to vďačíme producentovi albumu Arminovi Effenbergerovi. Z každého z nás sa mu podarilo vysať to najlepšie," dopĺňa spevák a textár Czenda Urbánek.

Support Lesbiens nahrali od svojho vzniku v roku 1992 radu hitov, medzi najznámejšie patria napríklad Sweet Little Something, Cliche a In Da Yard. Získali Zlaté a Platinové platne a sú niekoľkonásobnými držiteľmi ocenenia Českej hudobnej akadémie. V roku 2013 vydali zatiaľ posledný album Leave a Message, ku ktorému mali aj úspešné turné s fínskymi Waltari. Krst albumu prebehne na koncerte Support Lesbiens v pražskom Paláci Akropolis 31. októbra.


Vypočujte si celý album K.I.D. na Deezeri:



- informácie o službe Deezer -

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová.  

Súvisiaci interpreti: Support Lesbiens