Na počiatku všetkého bolo virtuálne priateľstvo. Lana Del Rey sledovala sľubne sa rozvíjajúcu kariéru írskej skladateľky a speváčky Holly Macve na sociálnych sieťach a Holly z pozície fanúšika zase detailne poznala tvorbu Lany. Vymenili si pár správ, niekoľko hudobných nápadov a výsledkom je spoločný singel Suburban House.

Jemná klavírna balada bude súčasťou pripravovaného EP Holly Macve, ktoré by malo vyjsť začiatkom budúceho roka. Interpretky k nej zverejnili aj jednoduché lyric video zachytávajúce atmosféru skladby. "Suburban House s mojou obľúbenou žijúcou legendou Lanou Del Rey je vonku a ja som hrdá, že ho konečne môžem zdieľať,“ napísala Macve v popise k nemu. 

Po jeho vypočutí pochopíte pocit hrdosti v jej sprievodných slovách. Táto spolupráca sa totiž naozaj vydarila. Medzi oboma speváčkami vznikla krásna symbióza, vďaka ktorej by nový singel mohol vyjsť na albume ktorejkoľvek z nich a všade by znel prirodzene a harmonicky.

Macve tiež odhalila pozadie vzniku ich priateľstva, ktoré trvá od roku 2017. Práve vtedy prvýkrát Lanu Del Rey kontaktovala. "Ďakujem veľmi pekne za sledovanie. Som veľký fanúšik tvojej hudby, dúfam, že sa nám niekedy skrížia cesty." Lanina reakcia bola rovnako vrúcna: "Som tvoj obrovský fanúšik a myslím si, že máš taký úžasný hlas. Ak chceš, pošli mi svoj e-mail."

Jeden z najkrajších hlasov na svete

Že má Holly skutočne Lanin obdiv, potvrdzujú aj nasledujúce slová americkej umelkyne: "Odkedy som počula hudbu Holly, vedela som, že má jeden z najkrajších speváckych hlasov na svete. Jej bezchybné, emotívne vokály ma inšpirovali za posledných šesť rokov a milujem jej piesne. Som obzvlášť hrdá na to, že som sa v tejto pesničke objavila."

Holly pôvodne nepísala Suburban House ako duet, všetko sa vyvinulo neplánovane. "Niekedy mám pocit, že túto pieseň napísala moja intuícia. Dočasne som bývala v dome na predmestí z 50. rokov na okraji západného Londýna. Bolo to ako časová kapsula a nezmenilo sa to od 70. rokov. Bol tam krásny starý klavír a jedného dňa som si sadola a pesnička mi nečakane prišla naraz."

"O niekoľko mesiacov neskôr som navštívila Lanu počas pobytu v LA a zdieľali sme si nové piesne. Zahrala som jej to naživo a to bol začiatok toho, že sa z toho stal duet. Keď som ju prvýkrát počula spievať druhý verš, bolo to ako sen, jej hlas bol pre pieseň tak dokonalý a znel nebesky. Je samozrejmé, že som jej veľkým fanúšikom, je pre mňa inšpiráciou v mnohých smeroch. Takže keď mi napísala správu, bola som dosť otrasená (prinajmenšom)," dodáva Holly Macve.

Autorka: Miroslava Rabčanová