Piaty štúdiový album americkej formácie N.E.R.D.s názvom No_One Ever Really Dies sa dostane na trh 15. decembra. Skupina, v ktorej pôsobí spevák, raper a producent Pharrell Williams, to oznámila prostredníctvom sociálnych sietí, kde okrem dátumu vydania predstavila aj obal novinky.

N.E.R.D. už z očakávanej štúdiovky, ktorá bude obsahovať jedenásť skladieb, ponúkli singel Lemon. Na novinke, ktorá je ich prvou skladbou po siedmich rokoch, spolupracovali so speváčkou Rihannou a zverejnili k nej aj videoklip.

Ďalšie dve skladby už odpremiérovali, no zatiaľ nie sú dostupné v rámci bežných streamingov či na Youtube. Skladbu Don't Don't Do It predviedli spolu s hosťujúcim raperom Kendrickom Lamarom naživo počas podujatia ComplexCon. V rádiu Beats 1 zase predstavili nahrávku Rollinem 7's, na ktorej sa podieľal André 3000 z dua OutKast.

Lamar hosťuje aj v piesni Kites, na ktorej sa okrem neho podieľala aj M.I.A. Ďalšími hosťami na albume sú raperi Gucci Mane, WaleFuture a prekvapujúco aj britský popový miláčik Ed Sheeran. Možno si aj on, podobne ako Rihanna, s Pharrellom namiesto spevu zarapuje. 


Tracklist albumu No_One Ever Really Dies Tracklist:

1. Deep Down Body Thirst
2. Lemon (feat. Rihanna)
3. Voila (feat. Gucci Mane and Wale)
4. 1000 (feat. Future)
5. Don't Don't Do It (feat. Kendrick Lamar)
6. Kites (feat. Kendrick Lamar and M.I.A.)
7. ESP
8. Lightning Fire Magic Prayer
9. Rollinem 7's (feat. André 3000)
10. Lifting You (feat. Ed Sheeran)
11. (Secret Life of Tigers)

Formácia N.E.R.D. (backronym pre No-One Ever Really Dies, píše sa aj N*E*R*D) vznikla v roku 1999 a tvoria ju Pharrell Williams, Chad Hugo a Shay Haley. Doteraz vydali štúdiovky In Search Of... (2002), Fly Or Die (2004), Seeing Sounds (2008) a Nothing (2010).

Zdroj: SITA (Billboard.com, Consequenceofsound.net, archív), Hudba.sk
Foto: Instagram.com/nerd

Súvisiaci interpreti: N.e.r.d.