Americká rocková kapela Alice in Chains nahráva nový album. Informáciu prezradil basgitarista skupiny Mike Inez v rozhovore pre istú spoločnosť zameranú na výrobu hudobných nástrojov a ďalšieho príslušenstva.

"Byť v štúdiu 20 hodín denne nie je zábava, ale je to super práca. Snažíme sa zo štúdia urobiť našu klubovňu a izolovať sa od biznisu. Čo sa týka nového albumu, stále sa hráme na našom pieskovisku, sme stále v tom istom meste a na tom istom mieste. Dnes je náš prvý deň v štúdiu a už meškám, pretože som tu a rozprávam sa s vami. Aspoň vidíte, akí sme profesionáli," povedal Mike Inez

Zatiaľ posledný album The Devil Put Dinosaurs Here formácia ponúkla v roku 2013. Nahrávka sa v americkom rebríčku Billboard 200 dostala na druhú priečku. Kapela vlani zverejnila coververziu piesne Tears, ktorú pôvodne nahrala kanadská skupina Rush. 


Alice in Chains vznikli v roku 1987 v Seattli. Pôvodne v kapele pôsobili Layne Staley (spev), Jerry Cantrell (gitara), Sean Kinney (bicie) a Mike Starr (basgitara). V roku 1990 vydali debut Facelift, z ktorého pochádzajú single ako Man in the Box a Sea of Sorrow. Druhú štúdiovku s názvom Dirt uviedli na trh o dva roky neskôr. Nahrávka, ktorá obsahovala single Would?, Them Bones, Angry Chair, Rooster a Down in a Hole, sa umiestnila na šiestom mieste v americkom albumovom rebríčku Billboard 200 a získala štvornásobnú platinovú platňu.

V roku 1993 kapelu opustil Mike Starr a nahradil ho spomínaný Mike Inez. O dva roky neskôr formácia vydala eponymný album, ktorý sa vyšplhal na prvé miesto rebríčka Billboard 200. Bol to zároveň posledný album, ktorý s kapelou nahrával Layne Staley. Spevák zomrel v apríli 2002. Formácia sa na tri roky odmlčala, pričom ďalší album Black Gives Way to Blue, na ktorom už spieva William DuVall, vydala v roku 2009. V marci 2011 zomrel bývalý basgitarista skupiny Starr. 

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/aliceinchains

Súvisiaci interpreti: Alice In Chains