Spevák Tomáš Benko, ktorý ešte donedávna pôsobil ako hlavný spevák skupiny Diamond Flowers, sa vydal na sólovú dráhu. Ako sólovú prvotinu predstavuje singel Chvenie, v ktorom sa spojil s hudobníkom Andrejom Mutňanským známym pod umeleckým pseudonymom Andrew May.

Tomáš Benko nie je na hudobnej scéne nováčikom. Počas pôsobenia v kapele Diamond Flowers vystupoval v najznámejších kluboch po celom Slovensku, ale tiež na festivale Topfest, kde sa dokonca predstavil dva roky po sebe. Zo štyroch zverejnených songov sa polovica z nich objavila aj v playliste Rádia_FM. (Jednou z nich bol atmosférický singel Mr. Upstart, ktorý zhodou okolností v relácii Demovnica dostal za úlohu zhodnotiť šéfredaktor Hudba.sk Patrik Marflák, pozn. red.)

Nová spolupráca vďaka Instagramu

Keď sa skupina rozpadla, mladý spevák uvažoval, ako ďalej. Signálom k nabehnutiu na sólovú dráhu bola okrem lásky k hudbe aj ponuka od speváka a hudobného producenta Andreja Mutňanského známeho pod menom Andrew May. "Neváhal som. Andyho som vnímal ako super speváka a hudobníka, a to som ešte netušil, aký je nadaný producent. Poslal mi anglicky naspievané demo, no nakoniec sme sa rozhodli pre slovenčinu. Na môj námet vznikol text, ktorý napísala Andyho manželka Paťka," opisuje Tomáš cestu k piesni Chvenie.

"Skladba poukazuje na moje obdobie života, keď som odišiel z kapely a vlastne som nevedel čo ďalej, ale táto pesnička mi dala znova ten impulz robiť to, čo mám najradšej a čo ma napĺňa - hudba," priznal Benko. O vizuál k novej skladbe sa postaral Michal Miklovič, ktorý vytvoril veľavravný videoklip, a to aj napriek tomu, že celá spolupráca vznikala počas prísnych opatrení.


Informácie foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Benko. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Andrew May