Členovia skupiny 2 VoiSis zverejnili svoj druhý videoklip od víťazstva v autorskej súťaži Košický zlatý poklad, v ktorej porotu presvedčili piesňou Poslednýkrát. Košickí hudobníci na čele s dvoma krásnymi speváčkami Soňou a Luciou stavili na autenticitu a video nakrútili počas cesty do bratislavského štúdia, priamo v ňom, a tiež na zimnom koncerte v Tatrách.

"Chceli sme videoklip poňať inak, ako býva zvykom. Namiesto naplánovaného scenára sme chceli divákom priblížiť, ako to u nás v kapele funguje. Často kvôli koncertom cestujeme a na cestách spolu vždy zažijeme veľa zábavy," zhrnuli členovia 2 VoiSis. Dobrú náladu, ktorá panovala ako na ceste, tak v štúdiu a aj na koncerte, je cítiť v celom videoklipe.

Hudobníkom a speváčkam sa podarilo zachytiť ich bežný víkend plný cestovania a hudby. Aj preto sa videoklip neodohráva na jednom mieste, ale hneď na troch. Kapela cestovala z Košíc, okolo Tatier a cestu spríjemňovali prestávky na kávu každých pár hodín. "Počasie na cestu nám vyšlo krásne slnečné, a preto sa podarili naozaj pekné zábery," teší sa speváčka Lucia.


Neskôr v bratislavskom štúdiu si 2 VoiSis uplatnili svoj nárok zo súťaže Košický zlatý poklad a nahrali víťaznú pieseň Poslednýkrát v spolupráci s profesionálmi z Rádia Slovensko. "V štúdiu boli na nás všetci milí a to nám dodalo odvahu ísť do nahrávania naplno," spomína Soňa.

Záver videoklipu patrí koncertu na Hrebienku v Tatrách, kde si kapela zahrala pred Emmou Drobnou a o deň neskôr pred Adamom Ďuricom. "Zima vadila asi viac nástrojom ako nám. Nás zahriala veselá energia, ktorá na Hrebienku panovala, no určite k tomu prispel aj tatranský vzduch a čaj," konštatujú členovia kapely.

Samotná pieseň je inšpirovaná vlastnou skúsenosťou jednej zo speváčok. Je o vzťahu dvoch ľudí, v ktorom je žena ťahaná za nos, klamaná a zavádzaná, až si jedného dňa zloží ružové okuliare a povie si "dosť, bolo to poslednýkrát".

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Igor Turok. Text správy sme upravili.