Americká speváčka Santigold, ktorá 24. apríla vydá svoj druhý štúdiový album Master of My Make-Believe, prezradila, že neznáša súčasné pop hviezdy ako sú LMFAO a David Guetta. Tridsaťpäťročná speváčka to uviedla v rozhovore pre magazín NME.

"Neznášam LMFAO a Davida Guettu. Keď som pracovala na svojom druhom albume, predstavitelia môjho vydavateľstva mi navrhovali, aby som obrátila na známych hitmakerov ako napríklad RedOne, ktorý spolupracoval s Lady Gaga, alebo Stargate. Chceli odo mňa hity," vyhlásila.

Na svojom druhom albume, ktorý sa mal pôvodne volať American Dreaming, spolupracovala s hudobníkmi ako napríklad Greg Kurstin, Switch, Dave Sitek alebo Nick Zinner, pričom niektoré skladby nahrávala na Jamajke. Z nahrávky vydala zatiaľ tri single - Go! (feat. Karen O), Big Mouth a Disparate Youth.


Santigold - Disparate Youth

Santigold
, vlastným menom Santi White, pochádza z Philadelphie a svoju kariéru v hudobnom priemysle začínala v A&R oddelení vydavateľstva Epic Records. Túto pozíciu však neskôr opustila, aby sa mohla ako textárka a výkonná producentka podieľať na albume How I Do (2001) speváčky Res. Ako speváčka začala pôsobiť v roku 2003 v punkovej kapele Stiffed, ktorá má na svojom konte EP s názvom Sex Sells (2003) a album Burned Again (2005).

Po rozpade tejto formácie sa vydala na sólovú dráhu a pod prezývkou Santogold začala pracovať na svojom debutovom eponymnom albume. Ten vyšiel 29. apríla 2008 prostredníctvom vydavateľstva Downtown Records a obsahoval hity Creator, L.E.S. Artistes, Lights Out a Say Aha. Speváčka sa začiatkom roka 2009 rozhodla zmeniť si umelecké meno zo Santogold na Santigold, aby sa tak vyhla prípadnej žalobe zo strany herca Santa Golda.

Santigold - Big Mouth

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/Santigold

Súvisiaci interpreti: Santigold