V Brooklyne sa dejú zaujímavé veci. Po She Keeps Bees o tom slovenské publikum príde presvedčiť aj guitar-popové trio Selebrities a producent Slow Magic, ktorý kombinuje post-dubstep s dreamwave. Svoje spoločné turné, ktoré odštartovali 21. februára v New Yorku, ukončia 26. marca v Bratislave v priestoroch KC Dunaj. V rovnaký večer sa predstaví aj Peter Janovický alias Herzog Herzog.

V článkoch o brooklynskom triu Selebrities sa často skloňujú veľké mená ako Blondie, New Order, The Cure, Ian Curtis a dokonca aj Kate Bush. Ich EP Ladies Man Effect (2010) sa stretlo s pozitívnym ohlasom v médiách ako Vice, The Guardian či NME, ktoré ich v určitom zmysle prirovnávajú aj k The XX. Dlhohrajúci debut Delusions (2011) sa dokonca na niekoľkých blogoch a e-zineoch posunul až do Top 10 albumov roku 2011. Skladby z neho majú všetky atribúty potenciálnych hitov: jednoduché melódie, chytľavé riffy a pôsobivú atmosféru, ktorá niekde v pozadí reflektuje melanchóliu, nepokoj a nerozhodnosť.

Selebrities - Can't Make Up My Mind

Slow Magic sa pohybuje na pomedzí žánrov glo-fi, shoegaze, chillwave a post-dubstep. S obľubou používa echo efekty, rozsekané sample aj navrstvené syntetizátory, a to všetko prepletá jemnými piano loopmi. Vytvára tak povznášajúcu zasnenú hudbu, soundtrack k roadmovie odohrávajúcom sa kdesi na západnom pobreží USA.

Slow Magic - Corvette Cassette

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Táňa Lehocká z Real Something.