Severoírski Therapy?, ktorí spolu s Nirvanou či Pearl Jam spoluvytvárali charakteristický zvuk tvrdej hudby 90-tych rokov, vystúpia 31. marca v bratislavskom Majestic Music Clube za podpory kapiel Kolowrat a Heretix. Predpredaj vstupeniek prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk za cenu 14 €.

Koncert Therapy? v Bratislave bude jedinou stredoeurópskou zastávkou formácie na turné k novému albumu A Brief Crack of Light. Pre trojicu zo severoírskeho Ballyclare pôjde už o druhé vystúpenie na Slovensku - to prvé sa konalo pred takmer dvadsiatimi rokmi v Účku pod hradnou skalou. V tom čase išlo ešte o pomerne neznáme zoskupenie, ktoré svet zatiaľ neobjavil. Už zakrátko však nasledoval ostrý útok na hitparády, rotácie na MTV a milióny predaných nosičov.

Therapy?, ktorí sa pohybujú na pomedzí punku, metalu a grunge pôsobia na scéne už od roku 1989 a sú jednou z najvplyvnejších nezávislých kapiel 90-tych rokov. Ich skladby Screamager, Die Laughing či Stories sú neodmysliteľnou súčasťou atmosféry toho obdobia rovnako, ako piesne Nirvany alebo Pearl Jam, s ktorými bývajú veľmi často spájaní.

Therapy? - Living In The Shadow Of The Terrible Thing

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.

Foto: Myspace.com/therapyquestionmark

Súvisiaci interpreti: Heretix, Kolowrat, Therapy?