Slovenská formácia Billy Barman je v bratislavskom štúdiu Lavasound, kde nahráva nové piesne. Pri tejto príležitosti zverejnila na YouTube krátky klip, ktorý ich ukazuje pri práci. Druhého štúdiového albumu by sa jej fanúšikovia mali dočkať na jeseň, už v máji by však skupina chcela zverejniť nový singel aj s videoklipom.

Práve v máji by mal byť známy aj názov pripravovaného albumu. Po vydaní albumu kapela vyrazí na koncertné turné.


Formáciu Billy Barman, ktorá na scéne pôsobí od roku 2008, tvorí Jozef Vrábel, Juraj Podmanický, Peter Heriban, Jakub Tvrdík a Juraj Labaj. Ich debut Noční jazdi (2010), ktorý obsahuje skladby ako Na laze Oremovom, Cigánska alebo Introvert, im v roku 2011 vyniesol cenu Radio_Head Award v kategórii Album roka. Rok predtým získali toto ocenenie v kategóriách Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela roka a tento rok získali sošku v kategórii Singel roka za skladbu Strmá voda. Vďaka tomu sa stali prvou kapelou, ktorá už bodovala vo všetkých hlavných kategóriách poslucháčskej ankety Rádia_FM.

Vlani kapela nevydala okrem spomínaného singla žiaden nový materiál, no bola koncertne aktívna. Okrem iných sa predstavila aj na festivaloch Pohoda, Colours of Ostrava, Grape alebo Žákovic Open. Tento rok zahrala na odovzdávaní Radio_Head Awards a ešte predtým na galavečere Slávik.



Zdroj: SITA
Foto: Stanislava Karellová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Billy Barman