Klávesák britskej folk-rockovej skupiny Mumford & Sons Ben Lovett potvrdil, že kapela vystúpi 30. júna ako jeden z headlinerov na festivale Glastonbury. Ich účasť na slávnom podujatí bola ohrozená po tom, čo basgitarista Ted Dwane musel pred dvoma týždňami podstúpiť operáciu, pri ktorej mu odstránili krvnú zrazeninu na mozgu.

Teda Dwana operovali v USA, kde boli Mumford & Sons v tom čase na turné. Pre jeho zdravotné problémy najprv na neurčito preložili koncerty v Dallase, Woodlands a New Orleans a po jeho prepustení z nemocnice následne zrušili vystúpenia na festivaloch Bonnaroo a Telluride rovnako ako v kansaskom meste Bonner Springs. Dwane sa po návrate do Veľkej Británie poďakoval fanúšikom za podporu a na oficiálnej webstránke kapely zverejnil svoju fotografiu s vyholenou hlavou. 

Skupina Mumford & Sons vznikla v roku 2007. Zásluhou prvého albumu Sigh No More (2009) a skladieb ako Little Lion Man, Winter Winds alebo The Cave získala tri Billboard Music Awards, jednu Brit Award, jednu Q Award a šesť nominácií na Grammy. Z tejto štúdiovky predala len v USA viac ako 2,4 milióna kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom, hneď po Born This Way (2011) od Lady Gaga a 21 (2011) od Adele. Na jeho úspech nadviazali nahrávkou Babel (2012), s ktorou dobyli britský i americký albumový rebríček a vo februári za ňu získali cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka.


Zdroj: SITA (NME.com)
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons