Česká speváčka Lucie Vondráčková sa vrátila do Prahy a hneď sa vrhla do práce. So spevákom Radimom Flenderom nakrúca videoklip k ich spoločnému duetu Stanice Svět, ktorý vyšiel na speváčkinom poslednom štúdiovom albume s názvom Růže.

V novembri minulého roka Lucie Vondráčková vydala nový album Růže, ktorý zaznamenal okamžitý úspech. Ešte neprebehol jeho krst a už má na svojom konte Zlatú platňu, pričom videoklip k singlu Nad Vltavou videlo na kanále YouTube vyše 2,5 milióna ľudí. Teraz sa rozhodla speváčka dopriať vizuálnu podobu aj duetu so spevákom Radimom Flenderom, ktorý sa volá Stanice Svět. Táto pesnička má dve verzie. Jedna sa nachádza na už spomínanom albume Růže a druhá verzia vyšla na Radimov albume, ktorý nesie názov Stanice Svět.

Videoklip s nostalgiou a Jiřim Krampolom

V polovici júla v Jaroměřskom železničnom múzeu prebehla prvá klapka k videoklipu Stanice Svět. Celé natáčanie sa odohrávalo v starých vagónoch z predminulého storočia, ťahaných mašinkou nádhernou krajinou Královéhradeckého kraja. Zaujímavosťou je, že vo videoklipe si malú rolu zahrá aj herec Jiří Krampol, ktorý stvárni úlohu rušňovodiča a nezaprie svoju komediálnu povahu. Najmladší účastník nakrúcania mal iba tri roky, zatiaľčo vitálny Jiří Krampol má už 81 rokov. Celkovo bolo v štábe vyše 60 ľudí.

"Bolo pre mňa veľkou cťou, smieť si zaspievať s Luckou," prezradil autor piesne Radim Flender. "Pred dvoma rokmi som ponúkol Lucke dve svoje piesne a Lucka mi odpísala, či by som nemal ešte nejaké iné. Tak som jej poslal ďalšie a ona si v nich našla Stanici. Pôvodne ju spieval muž, ale nebolo ťažké text upraviť pre ženu. Výhoda autorských vecí," smeje sa Radim.

Nakrúcanie klipu si pochvaľuje aj samotná Vondráčková. "Bola to veľmi príjemná práca a zišiel sa skvelý tím," povedala Lucie Vondráčková tesne po nakrúcaní. Videoklip čakajú ešte dva natáčacie dni, v ktorých sa budú dotáčať príbehy cestujúcich a zábery z dronu. Klip by mal byť predstavený v septembri.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Petr Mráček. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Petr Mráček

Súvisiaci interpreti: Lucie Vondráčková