Austrálska elektronická skupina The Avalanches predstavila animovaný videoklip ku skladbe Subways. Pestrofarebné video plné veselých postavičiek a absurdností sa odohráva v prostredí metra a jeho tvorcovia sa s ním naozaj vyhrali.

Pieseň Subways je tretím singlom z dlho očakávaného albumu Wildflower, ktorý skupina vydala po 16 rokoch začiatkom júla. O réžiu klipu sa postaralo francúzske umelecké duo Mrzyk & Moriceau.

Z albumu pochádzajú tiež single Frankie Sinatra a Colours. Druhá štúdiovka, ktorá nasledovala po ich debutovej nahrávke Since I Left You (2000), obsahuje vo fyzickej verzii 21 skladieb. Na albume hosťujú MF Doom, Danny Brown, Father John Misty, Toro y Moi, Jennifer Herrema, Biz Markie, David Berman, Jean-Michel Bernard či Warren Ellis z kapely Nick Cave & The Bad Seeds.


The Avalanches vznikli v roku 1997 v Melbourne. V roku 2000 vydali spomínaný debutový album, ktorý sa v roku 2001 dostal na ôsmu priečku britského albumového rebríčka. Za video k singlu Since I Left You si odniesli MTV Europe Music Award v kategórii videoklip roka. Okrem toho predstavili niekoľko mixtapeov či EP. V súčasnosti vystupujú v zostave Robbie Chater a Tony Di Blasi.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: screenshoty z videa

Súvisiaci interpreti: Avalanches