Jeden z najväčších súčasných objavov britskej alternatívnej scény Anna Calvi už onedlho vydá nový album One Breath. Už v lete predstavila pilotný singel a videoklip Eliza, ktorým naznačila, že s druhou štúdiovkou má ambíciu prekonať svoj výnimočný debut. Ďalšie dve zverejnené skladby to len potvrdzujú.

Zo spomenutých noviniek najprv Anna Calvi v prvej polovici septembra zverejnila skladbu Sing To Me, ktorá svojou atmosférou pripomína kultové Morriconeho soundtracky slávnych spaghetti westernov. Včera predstavila ďalšiu novú pieseň s názvom Suddenly, ktorá taktiež patrí medzi pomalšie kúsky, filmový zvuk sa v nej však mieša so silným rockovým refrénom.

Keby v hudobnom biznise existovala spravodlivosť, táto žena by bola adorovaná minimálne tak, ako jej melodramatická americká kolegyňa Lana Del Rey. Vie totiž spievať aj hrať (gitara, basa, piano, husle, sitar) a v 33 rokoch je vyzretou osobnosťou, ktorá je absolútne uveriteľná tak v pesničkách ako aj na pódiu.


Jej eponymný debutový album vyšiel v roku 2011 a priniesol jej nomináciu na Mercury Prize. Z albumu, na ktorom sa podieľali aj producent Rob Ellis a legendárny Brian Eno, vyšli single Blackout, Desire a Suzanne & I. Slovenskí fanúšikovia mohli Annu Calvi vidieť minulý rok v Trenčíne na festivale Pohoda. Na novom albume, ktorý by mal vyjsť 7. októbra, charizmatická hudobníčka spolupracovala s producentom Johnom Congletonom.

Tracklist albumu One Breath:

1. Suddenly
2. Eliza
3. Piece By Piece
4. Cry
5. Sing To Me
6. Tristan
7. One Breath
8. Love Of My Life
9. Carry Me Over
10.Bleed Into Me
11. The Bridge


Autor: Patrik Marflák (zdroj: SITA - Nme.com, wikipedia, archív)
Foto: Adriano Russo - Annacalvi.com

Súvisiaci interpreti: Anna Calvi