Legenda slovenskej a českej hudobnej scény Richard Müller sa druhýkrát oženil. Spevák, skladateľ a textár si na tajnej svadbe v kruhu svojich najbližších zobral za ženu svoju dlhoročnú partnerku, top manažérku Vandu Wolfovú. Netradičná svadba sa konala na Morave v malebnom prostredí Kocandy Kravsko. Richard Müller sa teraz teší na nový prírastok do hudobnej rodiny, v štúdiu totiž finišuje album Duety, ktorý vyjde v decembri.

Dvojica, ktorá spolu vychováva syna Markusa, sa zasnúbila minulý rok na Štedrý večer. Richard prekvapil Vandu prsteňom a požiadal ju o ruku. "Keď viete, že s niekým chcete zostarnúť a zostať navždy, tak mu to musíte dať vedieť. Svadba bola úžasne zorganizovaná, vďaka všetkým, ktorí ju s nami prežívali a pomáhali nám. Aj keď sme museli kvôli dažďu veľa  improvizovať, nebolo to vidieť a vyzeralo to, že sme mali niekoľko generálok," hovorí Richard Müller s úsmevom.

Richard Müller a Vanda Wolfová sa zobrali, 2024 Zdroj: Zdeněk Odstrčilík

"Nikdy som netúžila po veľkej svadbe v bielych šatách. Pre mňa je najsilnejším putom a dôkazom lásky náš Markus, takže žiadosť o ruku bola veľkým prekvapením," prezradila Vanda Wolfová, ktorá sa napokon pred oltár postavila v šatách netradičnej svetlomodrej farby. Vymyslela a zrealizovala ich jej dlhoročná kamarátka, módna návrhárka Tatiana Kováříková

"Tatiana mi už dlhé roky šije šaty a kostýmy. Keď som žila vo Francúzsku, tak som, rovnako ako teraz pred svadbou, nemala čas na skúšky. Tatiana ma už našťastie má v oku a presne vie, čo mi pristane a čo nie. Šaty boli do poslednej chvíle prekvapením i pre mňa. Tatiana mi ich doviezla hodinu pred obradom a to som ich videla po prvýkrát," prezradila Vanda Wolfová. "Vanda mi v svadobných šatoch doslova vyrazila dych. Bola krásna, najkrásnejšia!" zveril sa Richard, ktorý sa ženil v obleku značky Alain Delon.

Vanda Wolfová a Richard Müller, 2024 Zdroj: Zdeněk Odstrčilík

Na svadbe sa zišla asi stovka hostí, rodina a priatelia novomanželov z celého sveta – z  USA, Holandska, Chorvátska a Francúzska. Miesto konania Kocanda Kravsko si manželia vybrali pre jeho romantickú atmosféru a možnosť ubytovania pre všetkých hostí. "Nešlo o veľkosť svadby, chceli sme sa hlavne stretnúť s rodinou a priateľmi z celého sveta. Podľa reakcií sa svadba hosťom páčila a užili si ju tancom až do rána,"  hovorí Vanda.

Syn Markus (12) bol z novinky o svadbe nadšený. Na svadbe sa tešil z marcipánových postavičiek celej rodiny na svadobnej torte a zo skvelých svadobných koláčov. "Markus bol strašne šťastný, rovnako sme boli šťastní my," dodal Richard Müller.

Svadobná torta Richarda Müllera a Vandy Wolfovej Zdroj: Zdeněk Odstrčilík

Zo svadby rovno do nahrávacieho štúdia

Keďže svadobnú cestu si manželia užili netradične pred svadbou, ženíchove prvé kroky po svadobnom dni viedli do nahrávacieho štúdia. Richard totiž finišuje nový album Duety, ktorý vyjde v decembri. CD a LP bude zbierkou zásadných piesní, ktoré Richard Müller naspieval za 40 rokov svojej hudobnej kariéry, ktoré nahral nanovo výnimočnými hosťami a hostkami. Na albume nájdu fanúšikovia 17 skladieb a nebudú chýbať ani dve novinky.

Na záver roka chystá tiež Vianočné turné 40 rokov s Richardom Müllerom. Všetky informácie nájdete na www.muller.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili.