Britského herca Daniela Craiga, ktorý je aktuálnym predstaviteľom Jamesa Bonda, rozplakala titulná skladba najnovšej bondovky Skyfall (2012) od speváčky Adele. Podľa neho je pieseň presne taká, ako si ju predstavoval. Adele pritom mala pred nahrávaním obavy, či to zvládne.

"Plakal som. Od prvých tónov mi to bolo jasné. Potom sa pridal spev a bolo to presne také, ako som od začiatku chcel. Stále sa to zlepšovalo a zlepšovalo, lebo sa to hodilo k filmu. Vlastne čím viac sme toho nakrútili, tým viac sa to hodilo," prezradil Daniel Craig v rozhovore pre Yahoo! Movies.

K piesni sa vyjadril aj režisér snímky Sam Mendes. "Adele sa ozvala ešte predtým, ako sme začali nakrúcať a obávala sa najmä toho, ako dokáže spraviť pieseň k bondovke, keďže zvyčajne píše o sebe. Odpovedal som jej: 'Jednoducho napíš osobnú pieseň,'" uviedol.

Singel Skyfall, ktorý je hudobnými kritikmi právom označovaný za jednu z najlepších bondovských skladieb posledných rokov, nahrávala Adele v Abbey Road Studios so 77-členným orchestrom. Speváčka je pod piesňou podpísaná ako spoluautorka, ďalším autorom je Paul Epworth, ktorý je známy ako producent a spoluautor jej veľkého hitu Rolling In The Deep. O aranžmány sa spolu s Epworthom postaral filmový skladateľ JAC Redford.

Adele sa k svojím obavám priznala pár dní pred premiérou piesne. "Najskôr som trochu váhala, či sa pustiť do titulnej piesne pre Skyfall. Pokiaľ ide o skladby k bondovkám, patria k tomu svetlá reflektorov a silný tlak," uviedla speváčka. "No zamilovala som sa do scenára a Paul (Epworth) mal niekoľko skvelých nápadov a nakoniec som už do toho šla bez rozmýšľania. Bolo veľmi zábavné písať na objednávku, je to niečo, čo som nikdy nerobila a bolo to veľmi vzrušujúce. Keď sme nahrávali sláčiky, bol to jeden z momentov môjho života, na ktoré som najviac pyšná. Keď budem mať 60, budem si česať vlasy a hovoriť ľuďom, že som bola Bond girl, tým som si istá!" dodala Adele.

Prečítajte si: Adele už údajne porodila syna

Adele - Skyfall

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk), archív Hudba.sk
Foto: Adele.tv

Súvisiaci interpreti: Adele