Tretí album skupiny Billy Barman ocenili poslucháči Rádia_FM na jar soškou Radio_Head Awards v kategórii Album roka. V piatok 27. októbra oficiálne vychádza aj ako LP platňa. Kapela následne na budúci týždeň vyrazí na krátke Zavinyl Tour, na ktorom jej vydanie oslávi spolu s fanúšikmi.

Album Dýchajúce obrazy (recenzia), ktorý odborná obec označuje za najvyzretejšiu nahrávku kapely Billy Barman a fanúšikovia ho zvolili za album roka 2016, vychádza po takmer roku od uvedenia CD konečne aj na vinyle.

Dlhé čakanie ozrejmuje gitarista Jozef Vrabel: "Meškanie je spôsobené jednak dlhými čakacími dobami v lisovniach, ale hlavne tým, že sme neboli spokojní s prvým skúšobným výliskom a niektoré veci sme proste museli prerobiť. Výsledok je však nad očakávania a myslím, že na LP hrá ten album ešte lepšie než na CD."


Kapela pri tejto príležitosti zorganizovala Vinyl Release Party v bratislavskom bare Bukowski (31.10.) a krátku klubovú šnúru, v rámci ktorej navštívi Košice (3.11.), Prešov (4.11.) a Trenčín (8.11.). "Pôjde hlavne o to priniesť ľuďom čerstvé vinyly do ich mesta. Plus samozrejme k tomu dostanú plnohodnotný koncert," hovorí bubeník Matej Ruman.

Výnimkou je akcia v Bukowski, ktorá nebude klasickým koncertom - má ísť primárne o párty pre priateľov a verných fanúšikov kapely, na ktorej kapela zahrá iba pár piesní akusticky. "Idea je taká, že ľudia budú chodiť s LP-čkami alebo CD-čkami a my im to budeme podpisovať. K tomu im krátko zahráme a potom si pustíme našu obľúbenú hudbu," dodáva.

Termíny Zavinyl Tour:

31. 10. - Bratislava, Bukowski Bar - Vinyl Release Party + akustický koncert
3. 11. - Košice, Kasárne Kulturpark
4. 11. - Prešov, Wave 
8. 11. - Trenčín, Klub Lúč

Skupina Billy Barman vznikla v roku 2008 a na konte má albumy Noční jazdci (2010), Modrý jazyk (2013) a Dýchajúce obrazy (2016). Pravidelne vystupuje na najväčších festivaloch na Slovensku aj v Česku a patrí medzi najlepšie koncertné kapely na slovenskej scéne. Získala niekoľko cien Radio_Head Awards (2x album roka, 2x singel roka, koncertná kapela a objav).

Vypočujte si celý album Dýchajúce obrazy na Deezeri:



Redakciu Hudba.sk informovala Beáta Rožárová z vydavateľstva Pavian Records. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Billy Barman