Spevák a skladateľ Juraj Hnilica zažíva intenzívny rok, v ktorom si podľa vlastných slov plní svoje tajné sny. Svojich fanúšikov pozýva spoločne s ním prežiť jeho životný koncert v spojení so symfonickým orchestrom. Ešte predtým prináša menšiu ochutnávku v podobe novej piesne s názvom V sebe lásku stretnúť.

"Pieseň V sebe lásku stretnúť je v podstate prvotinou medzi aranžami, ktoré som mohol počuť od českého dirigenta a skladateľa Varhana Orchestroviča Bauera, ktorého som oslovil, aby moje piesne zaranžoval pre symfonický orchester. Som nesmierne poctený, že Varhan prijal moju ponuku a že práve tento umelec, ktorý je jedným z najhranejších českých skladateľov klasickej hudby v zahraničí, spracoval moje piesne do tejto podoby. Postupne sa do tohto procesu zapojil aj ďalší skvelý skladateľ a dirigent Dominik Svoboda," predstavuje spolupracovníkov na svojom vysnívanom projekte Juraj Hnilica.

"Pieseň sme nahrávali so Štátnym komorným orchestrom Žilina v ich nádhernej sále Domu umenia Fatra. Bol to silný zážitok, ktorý mi odovzdal veľkú skúsenosť, za čo som veľmi vďačný. Text ku skladbe napísala Soňa Sajenková Doróková, ktorá mi na jednej akcii len tak podarovala svoju básnickú zbierku. Ako som si ju čítal, padol mi do oka jej text a vznikla pieseň. Soňa je autorkou aj niektorých piesní Márie Čírovej," dopĺňa spevák a hudobník.

Samotný koncert, ktorý sa uskutoční 7. decembra v Národnom dome v Martine sa vypredal v krátkom čase, a tak bolo pridané druhé predstavenie v ten istý deň o 16:00, na ktorý sa lístky taktiež veľmi rýchlo míňajú. Nájdete ich exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

"Bude to veľkolepé a verím, že spoločne s fanúšikmi zažijeme nezabudnuteľný symfonický večer. Veľmi sa teším z toho, že samotné piesne, ktoré odznejú, aranžovali dvaja skvelí skladatelia na českej scéne, a možeme sa tak tešiť na veľmi pestrý zážitok. Orchester bude zložený z členov Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu a dirigentskú taktovku bude držať priamo Varhan Bauer. Dávame si záležať aj na príprave celého pódia a vizuále koncertu. Určite sa oplatí prísť," dodal spevák.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informoval Juraj Hnilica. Správu sme upravili.