Fínska formácia The Rasmus hovorí o začiatku novej kapitoly. Aká bude, predznamenáva temný singel Rest In Pieces, ktorého emócia pramení z pocitu hnevy, zrady a sklamania. Autorom textu je frontman Lauri Ylönen, ktorý v novom singli popisuje zradu zo strany kamaráta.

"Zradil ma kamarát. Bol som smutný a nahnevaný zároveň. Chcel som nasmerovať svoju frustráciu do hudby a vytvoriť takzvaný "fuck you song" ako pomstu. To je pre umelca zvyčajne najlepší spôsob, ako v takejto situácii zvládnuť veci. Zoberiete pocity a zmeníte ich na niečo silné. Na prvý pohľad sa to môže zdať negatívne, ale tiež som chcel, aby táto pieseň posilnila každého, kto ju bude počuť," hovorí Lauri Ylönen.

"Rest In Pieces je prísľubom toho, čo príde. Reprezentuje náš nový zvuk, vyzerá to tak, že to bude najťažší a najtemnejší album našej kariéry. Robili sme tvrdé veci aj v minulosti, pamätám si, že druhý album mal piesne s tvrdými riffmi. Takže to nie je úplne nové, ale rozhodne je to svieži pohľad na The Rasmus, najmä v porovnaní s tým, ako sme zneli nedávno."

Spolu s novou hudbou oznámila kapela aj budúcoročné svetové turné Weirdo Tour. "Sme naozaj nadšení, že v roku 2025 opäť vyrazíme do sveta. Bude to masívne turné. Nemôžeme sa dočkať stretnutia s našimi fanúšikmi," hovorí Ylönen. V rámci európskej časti sa zastavia 14. novembra v brnenskom Sono Music Clube.

Text: Hudba.sk (zdroj: Therockpit.net, Musicserver.cz)