Nová Cvernovka bude tento týždeň hostiť tretí ročník festivalu Autoriáda, ktorého súčasťou je tradične aj prezentácia slovenského rapu v inom svetle, než býva zvykom. Svoje texty tu v piatok 29. novembra predvedú Supa, Prezident Lourajder, Plexo a raperka Fejbs. Tešiť sa môžete aj na koncerty, na ktorých zostavu doplní Boy Wonder.

Bývalý člen dnes už nefungujúcej formácie Moja Reč, Supa, sa stal už neodmysliteľnou súčasťou projektu LiteRAPtúra, ktorý ste od jeho vzniku v roku 2012 mohli okrem Autoriády zažiť aj na hudobných festivaloch ako Pohoda a Grape či na Urban Markete. Spolu s ním sa na pódiu stretnú Prezident Lourajder a dvaja LiteRAPtúroví nováčikovia Plexo a Fejbs. Talentovaná raperka a speváčka z Trnavy bude vôbec prvou ženou, ktorá sa v rámci tohto formátu predstaví. O beatové podmazy sa postará Strýček Nicholas.

Fejbs si už ako malá nôtila pesničky Ivety Bartošovej, neskôr začala na recepciách v hoteloch, či v kaviarňach spievať covery piesní od Alicie Keys, Beyoncé a iných silných ženských vokálnych hrdiniek. Našla sa však v rape, i keď častokrát kombinovanom práve so soulom a R&B.


Po LiteRAPtúre budú v piatok 29. novembra nasledovať aj koncerty - okrem Fejbs a Prezidenta Lourajdera, ktorého na pódiu doplní turntablista 3CK, vystúpi aj Boy Wonder. Trnavský raper sa do povedomia dostal hlavne vďaka účasti v mnohých freestyle battloch a tiež pôsobením v skupine Turbo Boost. Neskôr sa stal vôbec prvým slovenským členom labelu Ty Nikdy. Na konte má album Špinavý poet z roku 2012 a množstvo videosinglov a spoluprác.

Tretí ročník festivalu Autoriáda na platforme Dní slovenskej literatúry, ktoré sa konajú od 24. do 30. novembra, uspoadúva OZ literarnyklub.sk, Literárne informačné centrum, BKIS, Nadácia Nová Cvernovka a Vydavateľstvo KK Bagala. Podujatie z verejných zdrojov podporil hlavný partner Fond na podporu umenia.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Nikola Tokárová z o.z. literarnyklub.sk. Tlačovú správu sme upravili.