Britský hudobník Simon Green alias Bonobo, ktorého tohtoročný slovenský koncert naplánovaný na 27. marca bol zrušený, vystúpi nakoniec v Bratislave 13. augusta . Tridsaťsedemročný muzikant sa predstaví v NTC spolu so speváčkou Szjerdene a s kompletnou kapelou.

Náhradný termín oznámila agentúra Ore Pole v utorok prostredníctvom sociálnej siete Facebook. "S veľkou úľavou a po mesiacoch tuhých bojov sa dáva na známosť: Bonobo, 13. august 2014, NTC Bratislava. Zmluva podpísaná, peniaze poslané, takže sa neočakávajú už žiadne turbulencie," uviedli organizátori na Facebooku. Vstupenky stoja v predpredaji 25 eur, na mieste budú o 5 eur drahšie. Lístky zakúpené na pôvodný termín zostávajú v platnosti.


Mozgom projektu Bonobo je hudobník, producent a dídžej Simon Green. Zástupca prestížneho nezávislého vydavateľstva Ninja Tune už roky patrí medzi najvýraznejších zástupcov trip-hopu a downtempovej elektroniky. Doposiaľ vydal päť albumov - Animal Magic (2001), Dial 'M' for Monkey (2003), Days to Come (2006), Black Sands (2010) a The North Borders (2013) - a podľa BBC je práve jeho tvorba ideálnym východiskovým bodom pre každého, kto si zatiaľ nenašiel cestu k elektronickej hudbe.

Bonobo často spolupracuje s vynikajúcimi, neopočúvanými vokalistkami ako sú Bajka, Andreya Triana alebo Szjerdene, ktorá ho sprevádzala aj minulý rok na Pohode. Premiérovo sa však na Slovensku predstavil už v roku 2008 na festivale Wilsonic. Na jeho najnovšom albume The North Borders, ktorý vyšiel vlani v marci, okrem Szjerdene hosťuje tiež kráľovná neo soulu Erykah Badu alebo hudobník Grey Reverend.


Zdroj: Ore Pole, SITA, Facebook
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Bonobo