Ako to dopadne, keď spolu žijú Debil a kráľovná? Bratislavská kapela Saténové ruky má na to odpoveď v podobe singla, ktorý je predzvesťou jej očakávaného debutového albumu Bozkávam. Ten kapela vydá pod značkou go2stage vydavateľstva už v máji tohto roka.

Skladba Debil a kráľovná vznikla spontánne na jednej z prvých skúšok kapely Saténové ruky v byte na Justičnej ulici. "Dali sme si pauzu od hrania, ale Bebe ju nerešpektoval a začal z ničoho nič spievať pieseň Debil a kráľovná," spomína na vznik skladby spevák a gitarista Saténových rúk Marek Babušiak známy ako Kasko. 

"Keď sme kedysi boli spolu, ty si mala zámok, ja zas celu," spieva sa v texte skladby, ktorého autorom je basgitarista Braňo "Bebe" Bezák. "Každý text i pesnička zväčša vypovedajú aj o ich autorovi, ale Debil a kráľovná určite nie je autobiografický song. Chcel som urobiť skladbu o tom, ako úporná snaha po vyrovnanom vzťahu môže viesť do nešťastia. A tak vznikla veselá pieseň so smutným koncom," podotkol Bebe.  

Saténové ruky - Debil a kráľovná

Novinku nájdete aj na pripravovanom albume zvanom Bozkávam, ktorého krst chystá kapela na 14. mája v Nu Spirit Clube. Nachádzať sa na ňom bude 14 skladieb, medzi nimi aj hit Kde mám bundu? a skladby Fúzy, Spleen či Prostredsong. Album koprodukoval spolu s Kaskom spevák, hudobník a hudobný producent Tomáš Sloboda (Le Payaco, Sounds Like This).

Hudbu Saténových rúk asi najviac charakterizujú jednoduché gitarové riffy, hravé texty s príbehom a rock'n'rollový drive. Kapela sa však najmä riadi heslom: "Hráme hlasno, ale keď spievame, snažíme sa hrať ticho, aby vyzneli texty." Štvorica hrá podľa vlastných slov "primitívny rock" a s nadhľadom hovorí o svojej hudbe ako o "nesprávnej odpovedi na britpop a správnej odpovedi na slovenský pop a český underground." Skupinu tvoria okrem spomenutých členov Bebeho (spev, basgitara), Kaska (spev, gitara) aj Vlado Janček (spev a gitara) a Jožo Lipa (bicie). 

Kapela odohrala svoj premiérový koncert v Nu Spirit Clube. Odvtedy si stihla zahrať už aj na festivale Pohoda či na festivale Grape. Naposledy ste ju mali možnosť vidieť na Radio_Head Awards Festivale v Slovenskom rozhlase. Najbližšie môžete členov Saténových rúk stretnúť na krste klipu k skladbe DušaN, ktorý pre kapelu vytvoril japonský režisér Sugimoto Kousuke. Premiéra klipu a listening party bude 25. apríla v Nu Spirit Bare. Viac o akcii TU.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Regina Annušová z go2stage.

Súvisiaci interpreti: Saténové ruky