Po Veľkej noci príde prvýkrát do Bratislavy so svojím koncertom americká speváčka Snatam Kaur, ktorá prináša povznášajúcu duchovnú hudbu žánra new age. Liečivý zážitok hudby, ktorý si doprajú aj svetové celebrity, môžete už budúcu stredu 4. apríla zažiť v bratislavskom Istropolise v rámci jej európskeho turné Light of the Beloved.

Snatam Kaur je jednou z popredných predstaviteliek hudby v žánri new age. Ide o meditačnú, liečivú, upokojujúcu hudbu, ktorá má ozdravné účinky na telo aj dušu. Povedomie o jej blahodarných vplyvoch sa šíri obrovskou rýchlosťou a neuniklo ani pozornosti známych osobností, ktoré sa aktívne zaujímajú o osobnostný rozvoj. Kolujú o nej chýry, že jej koncert je neopakovateľnou duchovnou skúsenosťou a svojou charizmou má schopnosť dotýkať sa ľudí niekde hlboko vo vnútri.

Stretnutie so Snatam Kaur bolo napríklad pre americkú moderátorku Oprah Winfrey tak silným zážitkom, že o tom napísala článok vo svojom časopise. Magické piesne v jej podaní počúva denne pred meditáciou, a preto sa jej blízka priateľka rozhodla, že ju prekvapí a zorganizovala jej súkromný narodeninový koncert. Tou priateľkou je novinárka Maria Shriver, exmanželka Arnolda Schwarzeneggera, ktorá pochádza z významného rodu Kennedyovcov. Oprah Winfrey tvrdí, že to bola "chvíľa, ktorú si budem navždy vychutnávať".


Americká speváčka, mierová aktivistka a autorka Snatam Kaur bola vychovávaná v sikhskej komunite a od malička bola vedená k láske, praktikovaniu jogy a meditáciám. Vyše 30 rokov strávila v prítomnosti svojho duchovného učiteľa, Yogiho Bhajana, ktorý sa venoval "naad joge", ktorá pracuje so sakrálnymi zvukmi s cieľom poskytnúť ľuďom vnútornú harmóniu. Aj vďaka jeho učeniu dokáže Snatam Kaur transformovať tradičné sikhské spevy z Indie do moderného zvuku bez toho, aby utrpela hĺbka jej prejavu.

"Koncert je pre poslucháčov príležitosť otvoriť svoje srdcia mantrám. Zamilovať sa do nich a prežiť ich v tej najčistejšej forme. Verím, že sa prostredníctvom týchto koncertov môžem s ľuďmi prepojiť a umožniť im ucítiť svetlo a lásku. A to je v dnešnej dobe obzvlášť dôležité, vzhľadom na to, akým politickým a environmentálnym problémom čelíme. Z vlastnej skúsenosti viem, že spoločný spev v takom aranžmáne pôsobí liečivo a uľavuje od stresu, napätia a pocitu zahltenia. Je to miesto, kam môžu ľudia prísť a znovu nájsť pocit pokoja," pozýva Snatam Kaur.

Čistota a krása jej hlasu vychádza nielen z jej veľkého hudobného talentu. Je zároveň počuteľným odrazom života vytrvalej duchovnej oddanosti a neúnavnej služby ľudstvu. "Moja rovnováha pochádza z dvoch miest. Prvým je moja každodenná duchovná prax a druhá je z každodennej duchovnej praxe môjho manžela. Naozaj sa navzájom vyvažujeme, harmonizujeme. Máme to šťastie, že máme navzájom jeden druhého a obaja sme oddaní nášmu duchovnému rastu," dopĺňa. Liečivý a oslobodzujúci pokoj, ktorý vyžaruje z jej tvorby a samotnej prítomnosti, môžete zažiť a precítiť 4. apríla vo veľkej sále Istropolisu v Bratislave.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili.