Fanúšikovia anglickej indierockovej kapely Alt-J majú výnimočnú príležitosť zažiť dva dni po sebe ich živé vystúpenie v tesnej blízkosti. Kapela sa hneď na druhý deň po koncerte na piešťanskom festivale Grape predstaví 12. augusta v Brne. Je to vôbec po prvý raz, čo sa Alt-J predstavia brnenskému publiku, pričom vystúpia v Sono Centre. Vstupenky na šou sa dostanú do predaja v stredu 27. júna o 10:00.

Alt-J sú známi prepracovanou koncertnou šou, čo predviedli aj minulý rok na festivale Pohoda. "Chceme byť priekopníkmi koncertných audiovizuálnych zážitkov. Keď už premyslíme naše albumy a klipy do detailov, tak to chceme spraviť aj so živými vystúpeniami," uviedol minulý rok v rozhovore pre iDNES.cz jeden z členov kapely Gus Unger-Hamilton 

Formácia Alt-J vznikla v roku 2007, keď sa Gwil Sainsbury, Joe Newman, Thom Green a Gus Unger-Hamilton stretli počas štúdií na univerzite v anglickom Leedsi. Debutový album An Awesome Wave vydali v roku 2012 a získali zaň Mercury Prize či Ivor Novello Award. Nasledovali nahrávky This Is All Yours (2014), s ktorou dobyli UK Chart, a Relaxer (2017). Od januára 2014 fungujú bez gitaristu a basgitaristu Sainsburyho. Vlani zahrali na trenčianskom festivale Pohoda.


Zdroj: SITA, doplnila Hudba.sk
Foto: Bcc.co.uk

Súvisiaci interpreti: Alt-J