Americká speváčka a hudobníčka Courtney Love prezradila, že je fanúšičkou britskej kapely Savages. Vdova po Kurtovi Cobainovi tiež povedala, že by s rockovým kvartetom rada išla na turné. Uviedla to v rozhovore pre americký magazín Vanity Fair.

"Počúvala som jednu neskutočnú anglickú dievčenskú kapelu, ktorá sa volá Savages. Sú úžasné. Majú skladbu s názvom Shut Up. Pieseň sa začína rozprávaním o sebadisciplíne a tiež aj o tom, ako nebyť zmätená. Rada by som s nimi išla na turné. Napísala som im sentimentálny dievčenský fanúšičkovský list, pretože som počúvala ich hudbu celý deň. Vždy ma poteší, keď vidím novú ženskú umelkyňu, ktorá je naozaj dobrá a ktorej nevystreľujú z pŕs ohňostroje," vyjadrila sa.

My v Hudba.sk môžeme jej slová len potvrdiť, kapela Savages stojí za pozornosť. Náš redaktor Miroslav Meňhert ich koncert zažil nedávno v Prahe, kde vystúpili ako predkapela trip-hopovej legendy Portishead. Napriek tomu, že hrajú iný žáner (vybral si ich Geoff Barrow, ktorého očarili), svojej úlohy sa zhostili veľmi dobre. Prečítajte si reportáž z koncertu


Courtney Love tiež v spomínanom rozhovore potvrdila, že memoáre, ktoré plánuje vydať na Vianoce, budú mať názov Girl with the Most Cake. "Snažila som sa knihu písať ako Patti Smith, ale nedokážem to. Takže som si musela najať spoluautora. Spolupracovali s ním napríklad aj Tommy Lee, AC/DC či Slash. Nebude to teda kniha ako Just Kids od Patti Smith," povedala. Muzikantka tento rok už prezradila pre kanadský portál Jam!, že v knihe nebude rozoberať milostný život. "Nebudem rozprávať žiadne príbehy o láske. To však neznamená, že tam nebudú žiadne "šťavnaté časti". Budú však len o mne, nie o iných ľuďoch," uviedla vtedy.

Štyridsaťdeväťročná hudobníčka sformovala v roku 1989 kapelu Hole a vďaka albumom ako Live Through This (1994) či Celebrity Skin (1998) si získala priazeň verejnosti i kritiky. V roku 1997 ju nominovali na Zlatý glóbus za výkon v snímke Ľud verzus Larry Flynt (1996). Pre jej závislosť od drog a výstredné správanie mala opakovane problémy so zákonom. Bola manželkou frontmana kapely Nirvana Kurta Cobaina, ktorý v roku 1994 spáchal samovraždu. Ich dnes dvadsaťjedenročná dcéra Frances Bean Cobain je jediným potomkom legendárneho hudobníka.

Momentálne Love pracuje na nasledovníkovi svojej jedinej sólovej štúdiovky America's Sweetheart (2004), ktorý dostal pracovný názov Died Blonde a plánuje ho vydať tiež koncom roka.

Zdroj: SITA (Vanityfair.com, archív), Hudba.sk
Foto: AP Photo/Charles Sykes

Súvisiaci interpreti: Courtney Love, Savages