Slávnostné odovzdávanie cien za najlepšie videoklipy sa blíži a prípravy vrcholia. Postupné informovanie ohľadom detailov MTV Video Music Awards vrcholí oznámením laureáta na cenu za celoživotný prínos v oblasti hudobných videoklipov. Trofej Michael Jackson Video Vanguard Award by tento rok mal získať Kanye West.

Internet zaplavila správa o posledných detailoch galavečera MTV Video Music Awards. V Microsoft Theater v Los Angeles sa 30. augusta nerozhodne len o tom, či Taylor Swift získa cenu v kategórii Video roka, ale taktiež si jedného z umelcov poctia v podobe Michael Jackson Video Vanguard Award za doterajší prínos hudbe a videoklipom. Podľa najnovšieho traileru by to v roku 2015 mala byť "najväčšia žijúca rocková hviezda na planéte" Kanye West.

Nevedno, či egocentrický raper zopakuje vystúpenia predošlých ocenených ako Justina Timberlakea v roku 2013 či vlani Beyoncé. Interpret singla Mirrors sa počas 15-minútového medley dal na pár minút znovu dokopy so svojou "materskou" skupinou 'N Sync, zatiaľ čo R&B diva predviedla počas 16-ich minút väčšinu skladieb zo svojho ešte stále aktuálneho eponymného albumu.

Yeezy, ako sa raper tiež prezýva, bol na Video roka počas MTV Video Music Awards doposiaľ nominovaný dokopy trikrát, avšak ani raz nevyhral, Tento rok mu okrem pocty za celoživotný prínos do sveta hudobných videoklipov žiadne iné ocenenie nehrozí. Tiež sa špekuluje, že mu prestížnu sošku muža na Mesiaci odovzdá práve Taylor Swift. Tú v roku 2009 prerušil, keď ďakovala za výhru v kategórií Najlepšie video interpretky.


Autor: Marek Majzon (zdroj: Billboard.com)
Foto: Yui Mok/PA

Súvisiaci interpreti: Kanye West