Kapela Support Lesbiens oznámila na 12. októbra vydanie nového albumu s názvom Glow. Prvý singel Movin'On skupina predstavila minulý rok a spolu s ním aj nový hlas kapely. Speváka a spoluautora Dušana Marka.

Na hit Movin'On (videoklip získal ocenenie ako jeden z najlepších klipov roku 2017 v hudobnej ankete Žebřík) kapela úspešne nadviazala druhou ochutnávkou Brighter Day, ktorá sa tiež vyhupla na predné priečky hitparád. Posledný augustový deň Support Lesbiens predstaví tretí singel Ocean, ktorý sa čoskoro dočká videoklipu. Album Glow vychádza pod labelom Universal Music.

Aktuálne doska, ktorá je spoločným autorským dielom celej kapely, obsahuje 11 piesní. Na väčšine z nich Support Lesbiens zostávajú verní angličtine. Výnimkou je iba skladba Hazardér, o ktorej text sa postaral jeden z najlepších českých textárov - Ondřej Ládek aka Xindl X.

"Názov albumu Glow alebo Záře vyplynul celkom prirodzene. Každá z jedenástich piesní žiari inou farbou, energiou a emóciou. Temné odtiene pre mňa nesú skladby Ocean, People alebo Movin'On, pritom napr. vec New Generation doslova svieti. A pustili sme sa aj do pokojnejších tónov, ktoré nás naozaj veľa bavili, tak snáď budú aj poslucháčov," opisuje s úsmevom spevák Dušan Marko, ktorý je zároveň autorom všetkých 10 anglických textov.

Nový singel Ocean kapela vypustí do éteru 31. augusta a počas septembra predstaví videoklip. "Ocean vnímame ako synonymum sily, pokory, vznešenosti aj pokoja. Všetky tieto atribúty sme sa snažili premietnuť do rovnomennej skladby, ktorá je pre nás srdcovou záležitosťou," dodáva Dušan Marko.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Support Lesbiens