Bratislavská punková skupina RozpoR a bubenícke samba zoskupenie Batucada Bomba vyrážajú v pondelok (29.8.) na pokračovanie Radikálne ľudského turné, v rámci ktorého už v roku 2018 odohrali koncerty v štyroch rómskych osadách východného Slovenska. Druhé kolo sa muselo kvôli pandémii odložiť o dva roky.


Tentoraz bude turné trvať celý týždeň - od pondelka do nedele - a hudobníci zahrajú každý deň v jednej osade. Podrobnosti nájdete na Facebook evente.

"Uvedomujeme si problémy, ktoré tieto vylúčené miesta vytvárajú. Nemyslíme si, že sa naším hraním niečo vyrieši a ani si nerobíme ilúzie, že tam hráme iba pre dobrých ľudí. Ale posielame tým správu celej spoločnosti a posúvame hranice toho, čo sa na Slovensku považuje za normálne. Robíme to vlastne preto, lebo si myslíme, že presne toto by punková kapela v modernej krajine mala robiť. Keď tým ešte aj nasereme pár debilov, tým lepšie!" hovoria členovia skupiny RozpoR.

Na koncertoch nebude žiadne vstupné a nikto za ne interpretom neplatí. Všetky koncerty odohrajú na vlastné náklady bez nároku na honorár. Cestu, jedlo a pod. si budú hradiť z vlastných peňazí, ktoré majú z predaja merchu a z odohratých koncertov. Spať budú u kamošov alebo priamo v osade, ak to dovolia okolnosti.

Z prvého turné RozpoRu a Batucada Bomba po rómskych osadách v roku 2018 vznikol dokument, ktorý si môžete celý pozrieť na Youtube kanáli Radikálna Ľudskosť.


Redakciu Hudba.sk za kapelu RozpoR informoval Datra. Správu sme upravili. Viac sa o kapele dozviete na jej oficiálnych stránkach www.rozpor.sk a www.facebook.com/Rozpor.