Mladý talentovaný slovenský spevák a skladateľ Peter Aristone, ktorý so skladbami zo svojho debutového albumu 19 Days in Tetbury úspešne boduje v slovenských, českých a mnohých ďalších zahraničných rádiách, sa spojil so skupinou Komajota a spoločne vyrazia na slovenské klubové turné.

Peter Aristone momentálne trávi veľa času v štúdiu. Produkuje, robí sound engineering a tiež mixuje projekt českej speváčky Patricie. Popri tom sa intenzívne venuje tvorbe nového materiálu na svoj druhý album. Nové piesne vznikajú na troch miestach - v Londýne, vo Švédsku a v Prahe. Produkciu a umelecké nasmerovanie má pod kontrolou Sasha Skarbek - uznávaný anglický skladateľ, ktorý pracoval s Jamesom Bluntom, Adele či s kapelou Train. Peter ešte popritom stíha aj skladať piesne pre iných, hlavne zahraničných interpretov. Stále spolupracuje aj so svojím kamarátom a kolegom Michalom Klocom, s ktorým zložil aj singel Sunlight z albumu 19 Days in Tetbury.

"Keď nepočítam ostatných spoluautorov, s ktorými pracujem, tak len s Michalom máme teraz minimálne 15 nových pesničiek a ďalšie stále vznikajú. Do programu na turné sa chystáme zaradiť aj tri čerstvo dokončené skladby, ktoré sa možno objavia na novom albume. Dáme si aj dva covery a jedno prekvapenie, ktoré zatiaľ neprezradím! Nechajte sa prekvapiť... A samozrejme zahráme celý album 19 Days in Tetbury," objasnil spevák a skladateľ.


Aristone sa však aktuálne teší aj na nadchádzajúce turné s kapelou Komajota. "Komajotu poznám už od ich začiatkov a veľmi ma zaujali. Áno, som ich veľký fanúšik. Komajota vždy znela inak ako všetko ostatné, čo sa na Slovensku produkovalo a vniesli taký svieži vietor do hudby. Myslím si, že sa k sebe hudobne hodíme a že oslovujeme podobnú skupinu ľudí. Preto je to skvelý nápad spojiť sa a zahrať si spolu na turné," spresnil.

Skupina Komajota nedávno predstavila ďalší singel zo série, ktorú začali singlom Dve muchy a intímnymi baladami Most a Január. O novom album zatiaľ neuvažujú. Chcú sa sústrediť na jednotlivé pesničky, venovať im dostatočnú pozornosť pri skladaní a nahrávaní, a každej dodať aj adekvátnu obrazovú podobu. Momentálne majú hotový klip Everybody Dies Alone, ktorý je súčasťou soundtracku k absolventskému filmu Bastard ich kamaráta a textára Michala Baláža.


"Je nám sympatické, že Peter nahral dobre znejúci anglický album, ktorý má naozaj svetový zvuk, vypočuli sme si ho v našom štúdiu Umpax. Je zjavné, že do neho vložili veľa energie a podarila sa im pekná nahrávka. Tešíme sa až si ho vypočujeme naživo. Viem si predstaviť, že si niečo spolu na koncerte aj zahráme," uviedol Stano Čorej, bubeník Komajoty.

"Na turné pripravíme hodinový set. Základ budú tvoriť naše single, ktoré sme priebežne vydávali aj s videoklipmi za posledné dva roky a doplníme ich pesničkami z našich troch albumov. Vystúpime v koncertnej päťčlennej zostave s perkusionistom Mirom Szirmaiom a druhým klávesákom Bohušom Hajduchom, ktorého sme si pozičali od kapely Papyllon," dodal Čorej.

Termíny turné Peter Aristone & Komajota:

16.10. - Košice, Malbo Caffe
22.10. - Nitra, Nová pekáreň
23.10. - Prešov, Drink in Bar
29.10. - Žilina, RocknRolla Club
30.10. - Bratislava, Hlava 22

Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Foto: Katja Ruge

Súvisiaci interpreti: Komajota