Po úspešnej letnej edícii festivalu Uprising sa aj tento rok uskutoční jeho zimná edícia. Uprising Winter Edition po tretíkrát prinesie predčasné vianočné darčeky a poriadne nabitý program. V piatok 14. decembra povedú všetky cesty fanúšikov jamajskej hudby do bratislavského Ateliéru Babylon, kde sa táto udalosť uskutoční.

Medzi prvé potvrdené mená na zimnom Uprisingu sa zapisuje britská undergroundová ikona General Levy. Jeho hit Incredible v spolupráci s M-Beat z roku 1994 je dodnes hymnou ragga-junglovej scény, ktorú však tento hudobný zjav dávno prerástol. Práve z tohto tracku pochádza aj populárna hláška "Booyaka", ktorú spolu so samotnou skladbou preslávil vo svojom filme Ali G herec Sacha Baron Cohen, ktorý vytvoril a stvárnil aj slávneho Borata, Bruna či Diktátora.

Samotný General Levy je stále hudobne aktívny, pravidelne vydáva nové skladby a jeho energické koncerty sú zmesou reggae, ragga, junglu, dnb a dubstepu. Na Uprisingu sa predstavil už vlani, no po prerušení festivalu vystúpil až nadránom a mnohí jeho koncert premeškali. Na zimnej edícii tak majú druhú šancu.

M-Beat feat. General Levy - Incredible (Underground Mix - Deep Bass)

Pozvanie na tretie pokračovanie Uprising Winter Edition prijala aj Soom T zo Škótska. Táto malá veľká žena indického pôvodu je so svojou zásobou silných textov a digitálnych reggae beatov doslova explóziou na pódiu. Na letnom festivale mala vystúpiť tento rok, no nakoniec v programe chýbala. Svoju neúčasť fanúšikom vynahradí 14. decembra v Ateliéri Babylon.

Ďalšie mená do programu pribudnú už čoskoro a organizátori sľubujú ešte niekoľko prekvapení. Kapacita podujatia je obmedzená. Viac informácií nájdete na www.uprising.sk a www.fb.com/uprisingreggaefestival.

Soom T - They All Lie

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka podujatia.