Americká kapela Warpaint plánuje na budúci rok vydať tretí album. Informáciu prezradila basgitaristka skupiny Jenny Lee Lindberg v rozhovore pre britský mesačník DIY.

"V súčasnosti pracujeme na novom albume, ktorý určite vyjde na budúci rok, no zatiaľ neviem presný dátum," potvrdila hudobníčka, ktorá pod pseudonymom Jennylee uvedie 11. decembra do predaja debutový sólový počin Right on!. Štúdiovka bude obsahovať desať piesní, ktoré interpretka nahrávala v Kalifornii a spolu s Normom Blockom sa postarala aj o produkciu. Na albume sa podieľali aj Dan Elkan, Tony Bevilacqua, Kris Byerly, Katie Burden, Kirk Hellie, Jonathan Hishcke, Cedric LeMoyne alebo bubeníčka Warpaint Stella Mozgawa. Prvým singlom je skladba Never, ktorú minulý týždeň zverejnila spolu s videoklipom.

34-ročná muzikantka tiež prezradila, že napriek pôvodným plánom predstaví nahrávku aj na turné. Na sólovom albume pritom pracuje aj speváčka a gitaristka formácie Theresa Wayman. Na jej nahrávke sa podieľa producent Dan Carey.

Warpaint vznikli v roku 2004 v Los Angeles. Formácia debutovala v auguste 2008 s EP Exquisite Corpse, ktoré mixoval bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante. O dva roky neskôr vyšiel ich prvý štúdiový album The Fool, na ktorom sa nachádzajú single Undertow a Shadows. Z druhej a zatiaľ poslednej nahrávky Warpaint (2014), ktorá sa v UK Charte prebojovala do top 10, pochádza napríklad singel Love Is to Die. V kapele, ktorú nominovali v ankete BBC Sound of 2011, pôsobia okrem spomínaných členiek aj Emily Kokal (spev, gitara) a Stella Mozgawa (bicie).


Vypočujte si aj debutový singel Jennylee - Never:


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Mia Kirby - Warpaintwarpaint.com

Súvisiaci interpreti: Warpaint