Tretia séria televíznej šou Česko Slovensko má talent spoznala v nedeľnom priamom finálovom prenose svojho víťaza. Stal sa ním mladý operný spevák Jozef Pavlusík, ktorého výsledky diváckeho hlasovania dojali k slzám. Víťaz si tak odnáša nielen skvelý pocit z podpory divákov, ale aj finančnú výhru 100-tisíc eur a cestu okolo sveta.

Televíznych divákov aj členov poroty zaujal mladý spevák nielen vystúpeniami, ale najmä svojím príbehom. Do súťaže sa totiž prihlásil kvôli tomu, aby dostal svoju druhú šancu venovať sa spevu, ktorý pre neho tak veľa znamená. Tú prvú totiž premrhal vtedy, keď sa svojou vlastnou nedbanlivosťou nechal vyhodiť z konzervatória. Zo študenta spevu, sa tak razom stal pracovník žilinskej auto umyvárne, ktorý vymenil mikrofón za kýbeľ s vodou a saponátom.

Druhej šance sa však Jozef Pavlusík hneď po prvom postupe z kastingového kola, kde porotcov presvedčil svojím podaním hitu Ó Sole Mio, chopil zo všetkých síl. Rifľové nohavice, tielko a flip-flopy v ďalších kolách vymenil za čosi elegantnejší outfit, ktorý predsa len opernému vystúpeniu svedčí viac. Zaujímavosťou je, že na premiérovom vystúpení v šou spieval operu prvýkrát po dvoch rokoch. Ako prezradil v online rozhovore na Topky.sk, po výhre v súťaži je odhodlaný vrátiť sa na konzervatórium a dokončiť štúdium operného spevu.

Jozef Pavlusík - Ó Sole Mio (prvé vystúpenie pred porotou ČS talentu)

Konkurencia bola veľká

V absolútnom finále vsadil Pavlusík na hit Franka Sinatru My Way, ktorý však zaspieval v taliančine a ostal tak verný opernému spevu, ktorý ho nakoniec vyniesol až na úplný vrchol, a to aj napriek tomu, že konkurencia bola veľká. Podarilo sa mu poraziť aj zaujímavé tanečné formácie Credance, Teulis, či detskú tanečnú skupinu Jumbochicks.

Pozrite si vystúpenie Jozefa Pavlusíka s opernou verziou My Way

Nezaostávali ani konkurenti spomedzi hudobných vystúpení. No ani predpovedanej víťazke súťaže Kataríne Landlovej, ktorá vo finále zaspievala Your Song z dielne Eltona Johna a do originálneho textu vkusne vplietla niekoľko českých veršov, sa nepodarilo zaujať divákov natoľko, aby sa stala víťazkou.

Katarína Landlová – Your Song

Napriek silnému príbehu a pozoruhodnému talentu sa výhra, ktorá bola takmer na dosah ruky rozplynula aj malému bubeníkovi Andrejovi Kampfovi, ktorý si však napriek tomu splnil svoj sen. Vo finále si totiž zahral so svojím otcom, ktorého malý bubeník v priamom prenose doslova uštval.

O dusno sa postaral Alex Dowis

O umelecký zážitok na jednej strane a poriadne dusno na strane druhej, sa postaral výtvarník Alex Dowis, ktorý zaujal svojím netradičným a doteraz neopozeraným maľovaním svetlom, ktoré ho vynieslo tesne pod vrchol tejto súťaže.

Šancu zvíťaziť si však zrejme pokazil samotný umelec. Tvorcovia programu totiž umožnili finalistom kolektívne rozhodnúť, či si výhru odnesie ten, kto sa umiestni na prvom mieste alebo si ju percentuálne, podľa umiestnenia v rebríčku diváckeho hlasovania, rozdelia všetci. Práve Dowis bol ten, ktorý tomuto návrhu povedal rázne nie. S týmto rozhodnutím nesympatizovali tak diváci v sále ako ani Lucie Bílá, ktorá ostro vyjadrila svoje sklamanie. Neskôr sa však Dowisovi za svoju emotívnu reakciu ospravedlnila.  

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: csmatalent.joj.sk