Majestic Music Club sa stal v utorok večer dejiskom krstu albumu Modrý jazyk od kapely Billy Barman, ktorá zároveň predstavila svoju novú zvukovú a svetelnú šou. Po vydarenej bratislavskej premiére sa kapela presúva na východné Slovensko. Už v piatok ju totiž v Kasárňach/Kulturparku čaká druhý krst pre košických fanúšikov.

Druhá štúdiová nahrávka jedného z najvýraznejších zjavov na slovenskej hudobnej scéne zaznela poprvýkrát naživo v bratislavskom klube MMC, v ktorom prišli kapelu Billy Barman podporiť stovky fanúšikov "Týchto už poznáme, vždy je s nimi fajn. Tak teraz sme zvedaví na tých východniarov," zhodnotil release párty spokojný Juraj Podmanický. "Ja ani nemám slov – bolo to fantastické, úžasné, vau!" pridal svoje dojmy bezprostredne po návrate z pódia Jozef Vrábel.

Výnimočnú atmosféru dvojkoncertu si pochvaľovali aj predskokani Walter Schnitzelsson, ktorí dostali za úlohu rozospievať a roztancovať publikum na úvod. "Atmosféra bola úplne skvelá, publikum sa zaplnilo veľmi rýchlo a ešte rýchlejšie sa dostalo do tej správnej nálady. Sme veľmi radi, že si s barmanmi môžeme zahrať na ich krstoch. Na ich koncerty sme chodili ešte v časoch, keď sme našu kapelu nemali. Tešíme sa, že máme možnosť hrať práve s nimi, pretože je to gitarovka a navyše, chalani sú podobná krvná skupina ako my, takže nie je o čom," prezradili členovia skupiny, ktorá si zahrá aj na piatkovom košickom krste.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

V playliste prvého koncertu nechýbala najobľúbenejšia skladba roka 2012 podľa ankety Radio_Head Awards - Strmá voda, prvý tohtoročný singel Ľudožrút ani aktuálna rádiovka Traja. Po tom, čo na bratislavskom pódiu poprvýkrát naživo zazneli novinky z čerstvo vydaného albumu, prišiel na rad jeho slávnostný krst.

Ten si v plnej paráde užil krstný otec Janko Rehotský alias herec Michal Kubovčík. Modrý jazyk pokrstil slovom a piesňou, a vyprevadil ho medzi fanúšikov špeciálnym improvizovaným spievaným prianím, v ktorom mu zaželal, aby sa dobre predával. "Netušili sme, či príde, ale prišiel. Nevedeli sme, čo urobí, ale urobil to najlepšie, ako mohol," zhodnotil vzápätí krst priamo pred zrakmi fanúšikov Podmanický, ktorý si v druhej polovici krstu vychutnal spev i hranie na gitare priamo uprostred preplneného "kotla" pod pódiom.

Billy Barman, krst albumu Modrý jazyk v Bratislave Zdroj: Michal Zelník

Pre všetkých, ktorí si koncert nemohli vychutnať na vlastné oči a uši, sme na Hudba.sk v spolupráci so spoločnosťou iWavez priniesli priamy prenos, ktorý si pozrelo viac než 3000 fanúšikov kapely. Už zajtra (28.11.) budeme streamovať ďalšiu hudobnú lahôdku z MMC - vypredaný koncert kapely Andrej Šeban Band.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Michal Zelník

Súvisiaci interpreti: Billy Barman