Kapela IMT Smile a Umelecký súbor Lúčnica má za sebou intenzívne tri dni skúšok na predstavenie Made in Slovakia, s ktorým sa po minuloročnom úspechu túto zimu opäť predstavia divákom v Bratislave a Košiciach a premiérovo v Prahe.

Veľkolepá hudobno-tanečná šnúra odštartuje pridaným koncertom v Košiciach už 14. decembra. IMT Smile a Lúčnica sa už na vystúpenia poctivo pripravujú, v Piešťanoch absolvovali spoločné nácviky za účasti všetkých účinkujúcich aj celého organizačného štábu, vrátane režiséra Jána Ďurovčíka.

Lúčnica s čerstvým medzinárodným úspechom

Intenzívne prípravy na šesť predstavení trvali tri dni od skorých ranných do neskorých večerných hodín a vyžiadali si absolútnu koncentráciu a spoluprácu všetkých zúčastnených. O vypäté situácie, ale aj dobrú náladu tak nebola núdza. "Tanečný súbor sa len pred pár dňami vrátil z medzinárodného folklórneho festivalu v Petrohrade, kde okrem iných cien vyhral aj hlavnú cenu celého festivalu, takže sa vrátili vo veľkej eufórii a myslím si, že v ešte väčšej začínajú pripravovať práve toto turné. Z minulého roka vedia, aká krásna nálada to bola, akého nádherného programu sú súčasťou a tešia sa na spoluprácu," vyjadril sa za Lúčnicu jej riaditeľ Marián Turner.

Skúšky si nenechal ujsť ani umelecký vedúci Lúčnice, prof. Štefan Nosáľ, ktorý sa v začiatkoch projektu netajil svojimi obavami. Dnes má podľa Turnera na vec celkom iný názor: "Keď videl, ako nádherne symbióza medzi Lúčnicou a IMT Smile funguje, dal tomu absolútne zelenú kartu. Po minuloročných predstaveniach bol nadšený a teší sa aj na tohtoročné." 

IMT Smile a Lúčnica na skúškach k Made in Slovakia Zdroj: PR / Made in SlovakiaPozrite si ďalšie fotky zo skúšok

Dvaja bubeníci aj rozšírený repertoár

Už dávnejšie organizátori avizovali v rámci predstavení aj nejaké novinky, ktoré teraz, po skúškach, dostali aj reálny charakter. Diváci sa tak môžu tešiť na ešte väčšiu a atraktívnejšiu šou. Režisér projektu Ján Ďurovčík, inak veľký zástanca myšlienky, že čo funguje, sa meniť nemá, to vysvetľuje nasledovne: "Nepotrebovali sme robiť zmeny z toho dôvodu, že by niečo nefungovalo. Čiže akákoľvek zmena, ktorá vznikla, je len takým malým bonusom z prebytku autorskej energie a emócie z pocitu tvorby." 

O aké zmeny a nové prvky teda ide? "Chceli sme ponúknuť aj divákom, ktorí už predstavenie videli, niečo nové, preto sme tentoraz postavili na pódium až dvoje bicie s dvoma bubeníkmi, ktorí sa perfektne dopĺňajú. Na chvíľu si za ne dokonca sadne aj môj brat Miro. Do playlistu sme taktiež zaradili skladby Kým stúpa dym a Čo ak, ktoré v ňom minule neboli. Aj v rámci pódia máme pripravený nový prvok, ten však nebudem prezrádzať, nech to zostane pre divákov prekvapením do poslednej chvíle," prezradil aspoň zopár noviniek líder IMT Smile a jeden z producentov projektu Ivan Tásler.  

Divákom sa legendárny súbor pod umeleckým vedením prof. Štefana Nosáľa a energickí muzikanti na čele s Ivanom Táslerom predstavia v predvianočnom období. Posledné, rozlúčkové vystúpenie odohrajú krátko po Novom roku. Tempo, akým sa míňajú vstupenky na tieto predstavenia a fakt, že aj tento rok sa, tak ako minulý, pridávali ďalšie koncerty, naznačuje, že aj táto hudobno-tanečná zima sa bude niesť v znamení projektu Made in Slovakia.

Termíny predstavení Made in Slovakia: 

14. december - Steel Aréna, Košice
15. december - Steel Aréna, Košice 

19. december - O2 arena, Praha 
21. december - Incheba Expo Aréna, Bratislava (vypredané)
22. december - Incheba Expo Aréna, Bratislava (vypredané)
9. január 2016 - Zimný štadión O. Nepelu, Bratislava 

Všetky koncerty začínajú o 19:00. Viac podrobností nájdete na oficiálnej stránke projektu www.facebook.com/imtlucnica.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Anna Tásler-Onderková, PR manažérka projektu Made in Slovakia. 

Súvisiaci interpreti: IMT Smile