Takmer štyri desaťročia sa nepodarilo vianočnému hitu od Wham! obsadiť prvé miesto britského vianočného singlového rebríčka. Last Christmas sa až tieto Vianoce, 39 rokov od svojho vydania, konečne stala singlovou jednotkou. Zároveň sa obľúbený vianočný hit zapísal do histórie ako pieseň s najdlhšou cestou na vrchol.

"Konečne. Oficiálne britské vianočné číslo 1 s Last Christmas sme získali prvýkrát v takmer 40-ročnej histórii! Veľmi nás to teší a nevieme sa dostatočne poďakovať fanúšikom za ich pokračujúcu lásku a podporu, ktorú každý rok k piesni prejavujú. Nuveriteľný úspech - George by bol hrdý a nadšený," napísal Andrew Ridgeley na sociálnych sieťach.

"Yog povedal, že napísal Last Christmas s úmyslom napísať vianočné číslo jeden. Je to poslanie splnené!" uviedol Andrew. V oficiálnom vyhlásení si zaspomínal aj na sklamanie, keď sa singel 1984 nestal vianočnou jednotkou.

"Bolo to pre nás oboch obrovské sklamanie. Keby nebolo Band Aid's Do They Know It's Christmas?, pravdepodobne by to bolo číslo 1. Posledné Vianoce sme sa konečne dostali na veľmi obľúbené a vyhľadávané oficiálne vianočné číslo jeden, čo bolo vždy hlavným cieľom."

Text: Hudba.sk (zdroj: Music-news.com)