Dvadsaťročná speváčka Gabrielle Aplin, ktorá dobyla svetové rebríčky so skvelou coververziou "osemdesiatkového" hitu The Power of Love, vydá v apríli očakávaný dlhohrajúci debut. Platňa s názvom English Rain vyjde na značke Parlophone.

Očarujúca mladá hviezda Gabrielle Aplin s hudbou začínala v pätnástich. Medzi svoje veľké vzory už vtedy zaraďovala veľkých a zrelých umelcov ako sú Joni Mitchell, Bruce Springsteen alebo Nick Drake. Už v sedemnástich rokoch založila vlastné vydavateľstvo, prostredníctvom ktorého vydala tri EP platne. Bodovala s nimi v digitálnom obchode iTunes aj na videoportáli YouTube, kde jej prvé klipy mohlo vzhliadnuť cez 19 miliónov ľudí.

Minulý rok sa presadila s prerábkou The Power of Love od Frankie Goes To Hollywood, s ktorou dobyla prvé miesto britskej singlovej hitparády. Nová verzia pesničky rezonuje aj u poslucháčov na Slovensku - momentálne je piatou najhranejšou skladbou slovenského éteru. "Mala som strach ako na moju verziu zareagujú fanúšikovia originálu. Potom som hovorila s Holly Johnsonom z Frankie Goes To Hollywood a ten ma pochválil," zverila sa talentovaná hudobníčka v decembrovom rozhovore pre BBC.

Talentovaná speváčka sa síce preslávila vďaka coveru, no piesne si píše väčšinou sama a inak tomu nie je ani v prípade albumu English Rain, ktorý je takmer hotový. Na trh sa dostane 29. apríla.



Informácie pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva EMI.

Súvisiaci interpreti: Gabrielle Aplin