Austrálska rocková skupina Jet po jedenástich rokoch ukončila svoju činnosť. Informovala o tom v pondelok popoludní na oficiálnej webovej stránke jettheband.com.

"Po mnohých úspešných rokoch skladania, nahrávania a koncertovania musíme oznámiť, že ako skupina prerušujeme činnosť. Fanúšikovia z mnohých pubov, divadiel, štadiónov a festivalov na celom svete sa postarali o to, aby bol tento krásny príbeh možný a my im za to ďakujeme. Ďakujeme a dobrú noc," napísali Jet v krátkom odkaze.

Štvorica Nic Cester, Mark Wilson, Cameron Muncey a Chris Cester spolu nahrala tri štúdiové albumy - Get Born (2003), Shine On (2006) a Shaka Rock (2009). Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Are You Gonna Be My Girl, Rollover DJ, Look What You've Done, Cold Hard Bitch, Put Your Money Where Your Mouth Is alebo She's a Genius.

Pieseň Are You Gonna Be My Girl kapelu spopularizovala po tom, čo v roku 2003 zaznela v reklame na Apple iPod. Formácii Jet sa podarilo preraziť nielen v Austrálii, ale aj v USA, Veľkej Británii a kontinentálnej Európe. Skupina z Melbourne na Slovensku nikdy nevystúpila, no v roku 2009 sa naživo predstavila napríklad na neďalekom rakúskom Frequency festivale v Sankt Pöltene.

Jet - Are You Gonna Be My Girl

Jet - Put Your Money Where Your Mouth Is

Informácie zverejnila webová stránka billboard.com.

Zdroj: SITA
Foto: Jettheband.com

Súvisiaci interpreti: Jet