Tretí singel z aktuálneho albumu slovenského projektu Autumnist – Sound Of Unrest, skladba s názvom Some Ground, vychádza oproti predchádzajúcim Tiny Bit a A Distant Speck v neobvykle veľkom množstve remixov. Voľne stiahnuteľná digitálna verzia singla totiž obsahuje okrem pilotnej skladby až deväť remixov.

Dva z nich sú dielom vopred oslovených producentov (Yellowbrilla a Cefaploid9000), zvyšok tvoria najlepšie remixy z vyhlásenej verejnej súťaže Some Ground Remix Contest. V rámci nej zaslalo svoje výtvory štrnásť autorov zo Slovenska, Čiech, ale i Veľkej Británie, USA, Nemecka či Austrálie. Výsledkom je žánrovo veľmi pestrá zmes hudby, oscilujúca od ambientu cez hip-hop až k takmer folku. Niektoré remixy sú od talentovaných, zatiaľ neznámych tvorcov, za všetky možno spomenúť Bulp remix, ktorý je dielom len 18-ročného študenta.


Singel Some Ground vychádza aj ako limitovaná edícia 12-palcového vinylu, ktorá obsahuje výber šiestich najlepších remixov podľa samotného lídra Autumnist Vlada Ďurajku. Vinylová verzia je balená v ručne potlačenom obale z recyklovaného papiera, grafickú identitu si vzal na starosť opäť samotný Autumnist. Výrobu platní zabezpečilo trenčianske vinyl-masteringové štúdio Vinyl-Lab. O mastering skladieb sa postaral GaEx vo svojom štúdiu Gargle&Expel v írskom Dubline.

Album Sound Of Unrest vyšiel na značke Deadred Records v digitálnej forme vo formátoch MP3 a FLAC na stiahnutie na stránkach oboch vydavateľstiev, Bandcamp profile kapely, iTunes, Spotify a pod. Rovnako vyšiel aj na CD a vinylovom LP. Autumnist momentálne pripravuje s kapelou v štúdiu aktuálny koncertný program, ktorý naživo predvedie na sérii koncertov začiatkom roka 2014. Prečítajte si viac o albume aj o samotnom projekte Autumnist


Zdroj: Deadred Records
Foto: Milo Fabian

Súvisiaci interpreti: Autumnist