Po piatich rokoch čakania sa môžu fanúšikovia nitrianskej formácie Gladiator tešiť na nový album, ktorý vyjde už tento štvrtok. Kapela okrem toho pracuje aj na novom koncertnom programe a videoklipe k singlu, ktorý má údajne byť rockovejší než je u Gladiatoru zvykom.

"Pieseň, na ktorú točíme videoklip, má názov My sme Gladiátori. Je rockovejšia a venujeme ju práve tým, ktorí pri nás stáli od našich začiatkov až doteraz. Určite zaznie aj na turné, na ktoré sa veľmi tešíme. Okrem videoklipu chystáme toho naozaj veľa, pripravujeme celkom nový koncertný program, nový merchandising a mnoho ďalšieho. Je sa na čo tešiť," uviedol spevák skupiny Miko Hladký.

Novinka, ktorá sa na trhu objaví už 30. októbra, je trinástym albumom skupiny a bude niesť názov 13. Pre väčšinu ľudí je síce toto číslo symbolom nešťastia a smoly, avšak členovia skupiny Gladiator to zobrali z úplne opačnej strany a povery hodili za hlavu. V deň vydania nahrávky štartuje aj slovenské turné, v rámci ktorého kapela odohrá jedenásť koncertov.

Termíny turné skupiny Gladiator:

30. 10. - Nováky, Kultúrne centrum
31. 10. - Ružomberok, kultúrny dom A. Hlinku
6. 11. - Svidník, Športová hala
7. 11. - Snina, Dom kultúry
8. 11. - Trebišov, MsKs Trebišov
13. 11. - Nitra, PKO
15. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon
21. 11. - Považská Bystrica, Dom kultúry OZK
22. 11. - Modra, Msks Modra
27. 11. - Trenčín, Piano club
28. 11. - Sereď, Dom kultúry

Informácie pre Hudba.sk poskytol Jano Pisoň z hudobnej agentúry Žijeme Hudbou.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Gladiator