Jubilejný desiaty ročník televíznej šou Česko Slovensko má talent pozná svoju víťazku. V sobotu večer si pocit víťazstva aj finančnú výhru vo výške 40-tisíc eur vychutnala speváčka Nikola Kusendová, ktorá ani vo finálovom prenose nezaváhala a ponúkla skvelý spevácky výkon.


Mladá speváčka zabodovala už verziou skladby Čerešne od Jara Filipa a Milana Lasicu, vďaka ktorej sa z kastingových kôl posunula do semifinále. Tam zažiarila Baladou o poľných vtákoch od Mira Žbirku, ktorej interpretácia jej zaručila účinkovanie vo finále. "Dievča s gitarou by to jedného dňa mohlo vyhrať," povedal Jaro Slávik pred jej vystúpením.

Nikola Kusendová prezradila, že pieseň vyberala zo svojej komfortnej zóny, z okruhu skladieb, ktoré sú jej blízke, ale vsadila na inú polohu. Jej finálovou piesňou sa stala skladba Za dedinou, opäť z autorskej dielne dvojice Filip - Lasica, ktorá vyšla v roku 1981 na legendárnom albume Bolo nás jedenásť. O takmer dve dekády neskôr ju s veľkým úspechom pripomenula kapela IMT Smile, ktorá ju zaradila na svoj album Nech sa páči z roku 2000.



Diváci, ktorí 16-ročnú speváčku v súťaži pozorne sledujú, mohli celkom oprávnene očakávať od mladej speváčky originálnu interpretáciu skladby a dočkali sa. Finalistka si legendárnu skladbu vkusne prispôsobila a hoci neprekonala svoje kastingové vystúpenie, porota bola očarená. "Bolo to profesionálne vystúpenie," povzbudila ju Marta Jandová. "Ak by ťa páni počuli, boli by na teba pyšní," polichotil jej Jakub Prachař. Diana Mórová vyzdvihla Nikolinu istotu, lásku a nehu v speve. Označila ju za anjela.

O víťazke rozhodli televízni diváci, ktorí mladú speváčku podporili svojimi hlasmi vo forme esemeskových správ. "Chcem sa všetkým poďakovať za dôveru vo mňa," boli prvé slová dojatej víťazky 10. ročníka populárnej televíznej šou.

Autorka: Miroslava Rabčanová