Slovensko už čoskoro navštívi líderka známej hudobnej skupiny Texas Sharleen Spiteri označovaná za kráľovnú britpopu. V sobotu 12. januára 2013 totiž bude hlavnou hviezdou 13. Plesu v opere, ktorý slávnostne otvorí tradičným úderom na gong. Zároveň odštartuje tohtoročnú plesovú sezónu.

Štyridsaťpäťročná škótska speváčka Sharleen Spiteri sa preslávila vďaka kapele Texas, ktorá vznikla v roku 1986. Tá sa dostala do povedomia verejnosti v roku 1989 piesňou I Don't Want a Lover, ktorá sa umiestnila v prvej desiatke britského singlového rebríčka.

Kapela vydala dovedna sedem štúdioviek: Southside (1989), Mothers Heaven (1991), Ricks Road (1993), White on Blonde (1997), The Hush (1999), Careful What You Wish For (2003) a Red Book (2005), z ktorých sa na celom svete predalo približne 20 miliónov kópií. Spiteri vydala aj dve sólové štúdiovky, Melody (2008) a The Movie Songbook (2010).

Texas - Say What You Want

V úvodnom ceremoniáli Plesu v opere sa predstaví husľový virtuóz Vladimír Jablokov a Viedenský štátny balet. Operné árie odznejú v podaní Pavla Bršlíka a klasické umenie sa tentoraz ukáže aj prostredníctvom moderátorky Plesu v opere, ktorou bude operná hviezda Adriana Kučerová.

Na plese vystúpi aj Svetlana Rymarenko, ktorá je členkou vokálnej skupiny Fragile. Predstaví sa spolu s Cigánskymi diablami a Oskarom Rózsom. Program po slávnostnom otvorení bude patriť tancu a hudbe, ktoré prinesie Boom Band orchester i speváci Helena Vondráčková, Vašo Patejdl, Beáta Dubasová a hudobná skupina Desmod.

Zdroj: SITA, PR
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Texas