Legendárna formácia Kiss sa poslednýkrát postavila na koncertné pódium 2. decembra, na záverečnom koncerte svojho rozlúčkového turné The End Of The Road. V Madison Square Garden oznámili, že budú pokračovať ďalej ako virtuálni avatari. Pretože rozlúčkové turné je koncom kapely, nie značky Kiss.

Deň pred Vianocami prezradili viac. Na sociálnej sieti zverejnili video, v ktorom ukazujú nielen to, ako by to celé mohlo vyzerať, ale odhalili aj čas, kedy sa tak stane.  "50 rokov je dlhá doba a pripravujeme to, čo prinesie budúcnosť. V 2027 príde šou."

Podľa aktuálne dostupných informácií avatarov vyrobila spoločnosť SFX Georgea Lucasa, Industrial Light & Magic a v spolupráci s Pophouse Entertainment Group, ktorú spoluzakladal Björn Ulvaeus zo skupiny ABBA. Rovnaká spoločnosť stojí aj za vytvorení avatarov šou Voyage švédskej formácie.

"Je to koncert Kiss v budúcnosti? Je to rocková opera? Je to muzikál? Príbeh, dobrodružstvo? Na to prídeme po turné," vysvetlil generálny riaditeľ Pophouse Per Sundin.

"Môžeme byť navždy mladí a navždy ikonickí tým, že nás vezme na miesta, o ktorých sa nám predtým ani nesnívalo. Vďaka tejto technológii bude môcť Paul vyskočiť vyššie, než kedy dokázal. Ak si myslíte, že sa nás zbavíte, tak sa to nestane," odkazuje fanúšikom Gene Simons.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)