Anglicko-írska chlapčenská skupina One Direction zverejnila videoklip k piesni History. Speváci v novinke prostredníctvom starších záberov spomínajú na doterajšiu kariéru. V klipe sa tak objavil aj bývalý člen zoskupenia Zayn Malik, ktorý formáciu opustil vlani v marci.

Skladba History je tretím singlom z albumu Made in the A.M. (2015), z ktorého pochádzajú aj single Drag Me Down a Perfect. Ide o posledný album, ktorý One Direction ponúkla pred ohlásenou jeden či dva roky trvajúcou prestávkou. Tá sa oficiálne začne v marci a zdá sa, že aj voľba singla a spracovanie videoklipu má evokovať rozlúčku s fanúšikmi. Na konci videa totiž členovia nejdú jedným smerom (anglicky one direction), ale rozdelia sa.

V období pauzy sa speváci budú môcť venovať vlastným projektom či súkromiu. Harry Styles pravdepodobne chystá sólovú kariéru, Liam Payne by chcel viac tvoriť a Louisa Tomlinsona zase čakajú rodičovské radosti a povinnosti. Jeho priateľka Briana Jungwirth, s ktorou tvoria pár od začiatku minulého roka, mu totiž vo štvrtok 21. januára v Los Angeles porodila syna. Niall Horan zase plánuje cestovať po svete a vrátiť sa na miesta, kde síce bol v rámci turné s kapelou, no nikdy nemal dostatok času, aby si ich skutočne užil.


One Direction pôvodne tvorili Louis Tomlinson, Niall Horan, Harry Styles, Liam Payne a spomínaný Zayn Malik. Pätica sa preslávila v súťaži The X Factor, kde v roku 2010 skončila na tretej priečke. Po šou s nimi vydavateľstvo Syco Music, ktoré založil Simon Cowell, podpísalo kontrakt na dva milióny libier a One Direction sa stali fenoménom. Na konte majú zatiaľ albumy Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014) a spomínaný Made in the A.M.. Získali viac ako sto ocenení vrátane piatich BRIT Awards, siedmich American Music Awards, piatich Billboard Music Awards alebo štyroch World Music Awards.

Zdroj: SITA (Digitalspy.com, archív), Hudba.sk
Foto: Matt SaylesInvision/AP

Súvisiaci interpreti: One direction